Foreslår å lage luksussuiter i flyenes lasterom

I fremtiden kan du kanskje fly slik - i lasterommet til langdistansefly. Illustrasjon: EarthBay.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mørke lasterom i flyenes underetasjer kan bli gjort om til lyse luksuskabiner for kresne flypassasjerer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor skrev ABC Nyheter at den europeiske flyprodusenten Airbus vurderer å levere fly hvor det vil være mulig for passasjerer å sove i lasterommet på langdistanseflyvninger.

Nå presenterer det amerikanske flyinteriør-firmaet EarthBay et nytt forslag for hvordan flyenes lasterom kan utnyttes.

De vil redesigne hele lasterommet for å frigjøre plass til en kabin for passasjerer som ønsker mer privatliv, mer luksus, en mer spektakulær flyopplevelse og ikke minst, utsikt gjennom vinduer fra gulv til tak.

– Mange langdistansefly trafikkerer i dag med bare halvfullt lasterom. Å benytte den fremste delen som passasjererkabin vil derfor i liten grad påvirke transportaktiviteten, sier EarthBay på sine nettsider i sin omtale av konseptet.

Les også: Airbus vil lage fly med sovekabiner

De presenterer også skisser av hvordan lasterommene kan se ut når koffertene tas vekk og magen til flyet går gjennom en redesign. Noe av det mest slående er de store flatene med vinduer for å maksimere utsikt og slippe inn lys.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

EarthBay ser for seg at det frigjorte arealet også kan brukes til møterom, bespisning eller ha plass til dobbeltsenger. Private suiter vil også ha eget bad.

Av sikkerhetsgrunner vil passasjerer være nødt til å sitte på hoveddekket i flyet under takeoff og landing, skriver nettstedet Executive Traveler.

Konseptet presenteres i disse dager på den internasjonale flyinteriør-messen i Los Angeles.

Se bildekarusell øverst i artikkelen.