Tordenvær skaper forsinkelser på Gardermoen

Lufttrafikken inn og ut på Oslo lufthavn på Gardermoen ble forsinket mandag på grunn av tordenvær. Flyplassen har allerede liten kapasitet på grunn av at en rullebane er strengt for asfaltering, og derfor ble forsinkelsene verre enn ventet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Lufttrafikken inn og ut på Oslo lufthavn på Gardermoen ble forsinket mandag på grunn av tordenvær. Flyplassen har allerede liten kapasitet på grunn av at en rullebane er strengt for asfaltering, og derfor ble forsinkelsene verre enn ventet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et stort antall ankomster og avganger på Oslo lufthavn ble forsinket mandag på grunn av tordenvær og redusert kapasitet med bare en rullebane.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er tordenvær i området, og derfor må vi redusere kapasiteten på grunn av strengere reguleringer som slår inn. Dette gir forsinkelser når vi kun har en rullebane nå i sommer mens vi asfalterer, sier kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor til NTB.

Ifølge Avinor var forsinkelsene mandag i snitt på mellom 15 til 20 minutter, men noen måtte også vente lenger.

På grunn av asfalteringen har Avinor bedt de reisende om å være forberedt på mindre forsinkelser og følge med hos flyselskapene. Flyplassen bytter ut asfalten på østre rullebane. Den vil være stengt fram til 11. august.