Kraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil

En gulfebermygg av arten Aedes aegypti på Naturhistorisk museum i Oslo. Det er denne typen mygg som sprer denguefeber og også zikaviruset. De siste månedene er minst en million smittet bare i Brasil, og viruset sprer seg til stadig flere land. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
En gulfebermygg av arten Aedes aegypti på Naturhistorisk museum i Oslo. Det er denne typen mygg som sprer denguefeber og også zikaviruset. De siste månedene er minst en million smittet bare i Brasil, og viruset sprer seg til stadig flere land. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Helsedepartementet i Brasil melder at de har registrert en økning på 163 prosent i antallet personer som har omkommet av denguefeber det siste halvåret.

En rapport fra helsedepartementet som ble offentlig fredag, viser at 366 personer døde av myggbårne sykdommer fra 30. desember i fjor til 8. juni år. Totalt er det meldt inn 1,1 millioner sannsynlige tilfeller av denguefeber i samme periode, en økning på 561 prosent fra seks første månedene i fjor. Av disse er 600.000 bekreftede sykdomstilfeller.

Mer regn og høyere temperatur er blant faktorene som virker inn på forekomsten av gulfebermyggen som overfører sykdommen til mennesker. Denne myggen kan også være bærer av flere andre sykdommer, som gulfeber og zikafeber.

De brasilianske helsemyndighetene skriver at forekomsten av denguefeber går i sykluser og at forekomsten av sykdom var lavere i fjor og året før. Gulfebermyggen er en art som trives godt nær mennesket, også i store byer. Vanntønner og andre ansamlinger av vann er ideelle steder for larvene å utvikle seg. Myggen kan i motsetning til malariamygg også bite midt på dagen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden