Les om prosjektetStatus: 45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km
Les mer45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km

Dag 35 av 45:Fra Lofoten til Vesterålen med regnet i hælene

Video: Se syklistenes kappløp med regnet fra Lofoten til Vesterålen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med utgangspunkt i ikoniske Henningsvær gikk ukas første etappe ut av Lofoten og til Vesterålen. Med god tid til dagens eneste ferge, ble været den største utfordringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Veldig kult å være i Lofoten. Aldri vært der før og vi likte det. Men vi fikk ikke noe godvær da, oppsummerer Elisabeth Bergskaug fra sykkelsetet etter å ha forlatt Lofoten under mandagens etappe fra Henningsvær til Sortland.

Ingen tur til Henningsvær er komplett uten å ta en tur innom den ikoniske fotballbanen i havgapet. Det var også en naturlig start på den 35 etappen av elsykkelturen fra Lindesnes til Nordkapp.

De syklende ABC Nyheter-journalistene Elisabeth Bergskaug og Roger Grosvold trodde de slapp unna regnet da de gikk om bord fergen mellom Fiskebøl og Melbu, men da de gikk i land i Vesterålen endret både landskapet seg og regnet gjorde et comeback.

Den over 100 kilometer lange etappen inn til Sortland er den nest siste i Nordland fylke. Tirsdag skal syklistene til Bleik før Senja og Troms fylke venter onsdag. Syklistene skal være fremme i Nordkapp 4. juli.

Følg med Roger og Elisabeth på reisen på Facebook.

Samleside: Les alle sakene fra prosjektet «To på strømmen»

Det er ikke bare-bare med ferger. Da syklistene ankom Lofoten med ferge fra Bodø, ble det en lite hyggelig tur for Elisabeth: