Passasjer gjenglemt i parkert Air Canada-fly

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiffani Adams sier hun sovnet på vei fra Quebec til Toronto 9. juni. Da hun våknet var hun iskald og fastspent, mens det mørklagte flyet sto parkert. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Air Canada har bekreftet episoden som skjedde på en flyvning fra Quebec City til Toronto 9. juni, melder BBC News.

«Jeg våknet ved midnatt [noen få timer etter at flyet landet], var iskald og satt fastspent i totalt mørke», skriver Adams i en skildring på Air Canadas Facebookside:

Hun beskriver opplevelsen som «forskrekkelig». Det er en kort flytur på 1,5 timer mellom Quebec og Toronto, og ifølge kvinnen hadde flyet landet for flere timer siden da hun våknet.

Adams ringte en venninne for å gi beskjed om hvor hun var, men telefonen gikk tom for strøm ett minutt inn i samtalen. Hun kunne ikke lade telefonen fordi strømmen på flyet var stengt av.

Les også: Syk på flyreisen: «Er det en lege om bord?»

Klarte å åpne dør

Venninnen ringte flyplassen Toronto Pearson og fortalte dem hvor Adams befant seg. Adams klarte selv å finne en lommelykt i cockpiten hun tente for å tiltrekke seg oppmerksomhet. Hun ble til slutt funnet av en bagasjetralle-sjåfør.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Jeg var så redd for å ta på noe jeg ikke burde, men fant til slutt en lommelykt og var så lettet», sier kvinnen i en video CTV News London har postet.

I lyset fra lommelykten klarte hun også å åpne en av flyets dører, men det var «over 10 meter ned til bakken». Til slutt fikk hun kontakt med en sjåfør som fraktet bagasje omkring på oppstillingsplassen.

Ifølge Adams tilbød Air Canada-personalet henne en limousin og et hotellværelse, men hun takket nei og ville hjem så snart som mulig. Hun legger til at representanter for flyselskapet ringte henne to ganger som del av granskingen av hendelsen og ba om unnskyldning.

Les også: Fem tiltak mot reisesyke

Gransker hendelsen

Air Canada har bekreftet Adams fremstilling av hendelsen overfor flere medier, og sier episoden blir undersøkt.

«Vi undersøker fremdeles denne hendelsen og har ingen ytterligere detaljer nå, men vi har fulgt opp kunden og holder kontakt med henne», skriver Air Canada i en epost til Mississauga News.

«Vi er oppmerksom på denne passasjerens fortelling og har absolutt forståelse for bekymringen hun må ha følt på», sier en talsperson for den internasjonale flyplassen Toronto Pearson til CBS News.

Øvrige kilder: lokalavisen Narcity.