Les om prosjektetStatus: 45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km
Les mer45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km

Dag 25 av 45:«Fergebonanza», usikre veivalg og et kappløp med tiden

Etappen fra Brønnøysund til Herøy var på «kun» 60 kilometer, men inkluderte tre fergekrysninger, og de var det viktig at man ikke kom for sent til.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med tre ferger å rekke og liten tid mellom dem, ble det et «rotterace» for syklistene Elisabeth og Roger å nå frem til Herøy. Men belønningen var stor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter første natt i Nordland fylke, nærmere bestemt Toft utenfor Brønnøysund, våknet de syklende ABC Nyheter-journalistene opp til regnvær. Men skal man sykle Norge på langs på 45 dager, må man forvente litt vær.

Med tre fergekrysninger og svært få fergeavganger skjønte de raskt at her gjaldt det å gi full gass og håpe på det beste.

Fergestrekningene som skulle krysses var Holt-Anddalsvåg, Forvik-Tjøtta og Søvik-Herøy. Spesielt avstanden mellom første og andre fergekrysning bekymret dem. For 45 minutt på å tilbakelegge 16 kilometer er ikke småtterier selv på elsykler.

Se hvordan den utfordringen løste seg og det «magiske» synet som møtte dem på andre enden i videoen øverst.

Meteorologens dom: – Kan se ut som de sykler med regnet

ABC Nyheter-journalistene Elisabeth Bergskaug og Roger Grosvold er halvveis gjennom sitt sykkeleventyr gjennom Norge fra Lindesnes til Nordkapp.

Følg med Roger og Elisabeth på reisen på Facebook.

Samleside: Les alle sakene fra prosjektet «To på strømmen»

Se høydepunkter fra dag 24: – Så mye motvind at man ikke trenger å bremse