Les om prosjektetStatus: 45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km
Les mer45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km

Dag 23 av 45:Fergekrøll: – Nå har jeg dummet meg skikkelig ut

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etappen fra Namsos til Norges minste by Kolvereid skulle bli en kort liten etappe. Men én liten feil gjorde dem nesten tre timer forsinket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdagens etappe fra Namsos til Kolvereid i Trøndelag skulle bli en kort etappe med under 80 kilometer. Sykkelproblemene fra dagene i forkant var glemt og planen var å starte tidlig og rekke ferga over fjorden Folda. Men da de kom frem til fergekaien kunne de skimte at fergen akkurat hadde forlatt kaien.

– Jeg har dummet meg skikkelig ut. Jeg trodde vi skulle ta fergen fra Hafles til Lund og ikke motsatt. Fergen gikk ett minutt før vi kom frem. Nå må vi vente i to og en halv time på neste ferge, sier Elisabeth Bergskaug.

Se oppsummeringsvideoen over dag 23 av 45 øverst i artikkelen.

Til tross for forsinkelsene kom syklistene frem til Kolvereid i god tid. Torsdag venter derimot en tyngre etappe. Da skal de tilbakelegge over 130 kilometer til Brønnøysund i Nordland. I tillegg hadde meteorologene enda mer dårlig nytt til dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Meteorologens dom: – Kan se ut som de sykler med regnet

ABC Nyheter-journalistene Elisabeth Bergskaug og Roger Grosvold er halvveis gjennom sitt sykkeleventyr gjennom Norge fra Lindesnes til Nordkapp.

Følg med Roger og Elisabeth på reisen på Facebook.

Samleside: Les alle sakene fra prosjektet «To på strømmen»

Se videoen fra dag 22, der «alt gikk galt»: