Les om prosjektetStatus: 45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km
Les mer45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km

Lokalt værvarsel Namsos-Saltstraumen:– Kan se ut som de sykler med regnet

Meteorologene kommer med kalddusj til ABC Nyheter-syklistene. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC Nyheters utetråkkende reportere må belage seg på mer regn langs Helgelandskysten de nærmeste dagene. Her er et svært lokalt langtidsvarsel for To på strømmen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Været er egentlig relativt greit i Trøndelag og Nordland de nærmeste sju dagene. Det kommer opp et lite lavtrykk som når Trøndelag natt til torsdag, med noe regn torsdag morgen, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Magni Svanevik, til ABC Nyheter.

ABC Nyheters journalister Elisabeth Bergskaug og Roger Grosvold sykler i sommer Lindesnes til Nordkapp. Værgudene har ikke vært helt på deres side. De nærmeste sju dagene skal de etter planen tilbakelegge strekningen Namsos-Saltstraumen. Onsdag i 14-tiden satt de og ventet på ferge til Nærøy i Ytre Namdalen kommune.

Her følger et meget lokalt langtidsvarsel.

Torsdag er strekningen Kolvereid-Brønnøsund på programmet. Her kan det ifølge meteorolog Svanevik bli frisk bris fra øst og litt regn.

– Det kan være litt surt torsdag, men utover ettermiddagen letner det, sier Svanevik.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk landingssiden til To på strømmen her

«Regnsone over Helgeland»

Fredag (Brønnøysund-Hærøy) fortsetter med noe nedbør.

– Det ligger en liten regnsone over Helgeland, så det virker litt som de sykler med regnet, sier Svanevik.

– Dersom det stemmer at vi sykler med regnet, er jo det ganske synd. Samtidig føler vi at vi ikke helt kan klage for vi har vært veldig heldige med været de siste dagene i Trøndelag, sier Elisabeth Bergskaug på telefon fra Kolvereid helt nord i Trøndelag.

Trøndelag og Nordland onsdag til fredag

I tekstvarselet fra Meteorologisk institutt heter det om Trøndelag og Nordland de nærmeste tre dagene:

Onsdag

Trøndelag: Aust og søraust frisk bris utsatte steder. Skyet eller delvis skyet, oppholdsvær.

Nordland: Skiftende bris, på kysten nordøst oppi frisk bris. Delvis skyet, til dels pent vær, i kveld kan hende regnbyger i Helgeland.

Torsdag

Trøndelag: Søraustlig frisk bris, fra om ettermiddagen liten kuling utsatte steder. Skiftende skydekke. Perioder med regn, vesentlig i indre strøk.

Nordland: Østlig frisk bris til liten kuling utsatte steder, i Vesterålen og Lofoten nordøstlig frisk bris, kan hende liten kuling. Skyet og litt regn på Helgeland, ellers delvis skyet og perioder med sol.

Fredag

Møre og Romsdal og Trøndelag: Skiftende bris. Enkelte regnbyger, særlig i Møre og Romsdal, om natta også i nordlige del av Trøndelag. Ellers opphold og perioder med sol.

Nord-Norge: Bris mellom nord og øst, på kysten til dels frisk bris, kan hende til dels liten kuling på kysten av Lofoten, Vesterålen og Troms. Sør for Bodø enkelte regnbyger, ellers mye pent vær.

I helgen, når Elisabeth og Roger ankommer Nesna der de har hviledag søndag, er det endelig ventet godvær.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Lørdagen blir nok bra for de to, det er lite vind og kan bli en god del sol. Det er ventet tilsvarende vær søndag.

Temperaturene er nå på vei oppover i nord.

– Opp til Bodø vil det ligge på cirka 15-20 grader på dagtid, varmere lenger inn i landet. Langs kysten er det noe mer guffent på grunn av fortsatt kaldt havvann, sier Svanevik.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søk opp detaljert værinformasjon for ditt område på Startsidens værside

Tråkker til Saltstraumen

Mandag-onsdag neste uke tilbakelegger ABC-syklistene etter planen strekningen Nesna-Saltstraumen:

– Det er langt frem i tid, men det kan se ut som det blir noe regn nord på Helgeland og Salten mandag, tirsdag og onsdag. Men det gjelder store deler av landet neste uke, det blir litt grått, sier meteorologen.

– Mandag kan det også bli noe vind fra sørvest, inn fra havet. Da blir det medvind å sykle i, både mandag og tirsdag. Kan og bli noe bygevær. Det er ikke ventet store mengder nedbør, men det vil dryppe litt, avslutter Svanevik.

– Helgelandskysten er ett av områdene vi ha gledet oss mest til, så vi håper på alreilt vær. Om det blir bra vær lørdag, så er det veldig fint, sier Elisabeth, som melder at sykkeletappene gjennom Trøndelag har gitt dem noe av det beste været de har hatt på hele turen fra Lindesnes.

Et knippe artikler fra sykkelprosjektet de siste dagene: