Flyvert påført beinbrudd av full passasjer

Hendelsen skjedde om bord på et russisk Aeroflot-fly. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud/NTB scanpix
Hendelsen skjedde om bord på et russisk Aeroflot-fly. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud/NTB scanpix Foto: scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En beruset mann på et Aeroflot-fly fikk beskjed om å stumpe røyken. Det likte han dårlig, og gikk til angrep på besetningen. Nå er han bannlyst av selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

14. mai var en 36 år gammel mann på vei fra Novosibirsk til Moskva. Han gikk om bord på et Aeroflot-fly, før han plutselig fant ut at han ville ta seg en røyk. Det skulle føre til et voldelig utfall, skriver Fox News og Daily Mirror.

– Passasjeren dyttet en ung flyvertinne inn i cockpiten, før han så slo til kapteinen og styrmannen. Men besetningen klarte til slutt å overmanne 36-åringen, heter det i en uttalelse fra russisk politi, ifølge Fox News.

Passasjeren ble til slutt ført ut av flyet og anholdt. Men han rakk å påføre skade – en mannlig flyvert pådro seg beinbrudd i basketaket.

Les også: For de tålmodige

Episoden sørget for at flyet, med 158 passasjerer om bord, ble forsinket i 20 minutter.

Bråkmakeren risikerer nå seks år i fengsel. Aeroflot lover å forfølge saken, og selskapet varsler store krav på vegne av både selskapet og besetningen. I tillegg har de altså valgt å bannlyse mannen, skriver Fox News.

– Heldigvis skjedde dette på flyplassen. Kan du forestille deg hva som kunne skjedd hvis han hadde angrepet dem i luften, sier et vitne til Daily Mirror.

Også TravelPulse og International Business Times har omtalt hendelsen.

Les denne: Fant 370.000 tannbørster på øde øy

(Artikkelen er først publisert av Dagsavisen)