Amerikanerne strømmer til Cuba

Nærmere 625.000 canadiere og over en kvart million amerikanere besøkte Cuba i årets fire første måneder.
Nærmere 625.000 canadiere og over en kvart million amerikanere besøkte Cuba i årets fire første måneder. Foto: Ramon Espinosa / AP

Stadig flere amerikanere besøker Cuba, til tross for at president Donald Trump har skjerpet sanksjonene mot landet.

Over en kvart million amerikanske statsborgere besøkte Cuba i årets fire første måneder, en økning på 93,5 prosent fra samme periode i fjor, viser tall fra cubanske myndigheter.

Det skjer samtidig med at president Donald Trump har skjerpet sanksjonene og slått en strek over oppmykningslinjen til sin forgjenger president Barack Obama.

Cuba tok imot hele 1,93 millioner turister i årets første fire måneder, en økning på 7 prosent fra samme periode i fjor.

Flest canadiere

Canada toppet listen med nærmere 625.000 turister, etterfulgt av USA med drøyt 250.000.

– Til tross for svertekampanjen som er ført mot Cuba, sier 13,5 prosent av turistene som kommer at de velger Cuba fordi det er så trygt her, sier kommersiell direktør Michel Bernal i det cubanske turistdepartementet.

Millioner av turister besøker årlig Cuba, og andelen som kommer fra USA er nesten doblet fra i fjor, til tross for president Donald Trumps harde linje overfor landet. Foto: Ramon Espinosa / AP
Millioner av turister besøker årlig Cuba, og andelen som kommer fra USA er nesten doblet fra i fjor, til tross for president Donald Trumps harde linje overfor landet. Foto: Ramon Espinosa / AP

Mens turiststrømmen fra USA og Canada øker, var det en nedgang på mellom 10 og 13 prosent i antall besøkende fra europeiske land som Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia i årets fire første måneder.

Bakgrunn: USA skjerper straffetiltak mot Cuba

Viktig inntektskilde

Cubanske myndigheter håper på 5 millioner besøkende i år, men Trump-administrasjonens skjerpede sanksjoner kan komme til å ramme landets turistsektor.

Turistnæringen på Cuba er landet nest største inntektskilde, bare forbigått av helsetjenester. Cuba er en stor eksportør av høyt utdannet helsepersonell og har blant annet sendt 20.000 helsearbeidere til Venezuela.

Trump misliker sterkt Cubas nære bånd til president Nicolás Maduro i Venezuela og hevder at landet også støtter ham militært. Dette benekter myndighetene i Havanna.

Aktuelt: Cuba dropper kommunist-visjon

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden