Norwegian har firedoblet prisene på streikeutsatte strekninger

Norwegian har satt opp både ekstra avganger og priser som følge av streiken blant SAS-pilotene.
Norwegian har satt opp både ekstra avganger og priser som følge av streiken blant SAS-pilotene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det ser ut som det er nordlendingene som får blø mest, sier Finn Reise-direktør.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig som SAS-streiken fører til hundrevis av kanselleringer. Inkludert morgendagen vil streiken har ha rammet nesten 330.000 passasjerer.

I forbindelse med streiken har Norwegian satt opp ekstra innenriksavganger mandag og tirsdag.

På grunn av høy etterspørsel har de også satt opp prisene på visse strekninger, melder NRK.

Ifølge Terje Berge som er kommersiell direktør hos Finn Reise, har prisene på de konkurranseutsatte strekningene økt med mellom tre og fire ganger.

– Det ser ut som det er nordlendingene som får blø mest. For prisen du betaler for å fly Bodø-Tromsø kan du fly tur-retur til Singapore, Bangkok, London, Orlando. Det er helt ville priser, sier Berge til NRK.

Les også: SAS nekter barn å reise alene mens streiken pågår

Han sier videre at det ser ut som Norwegian bare setter opp prisene så langt fram som de tror det er streik, altså cirka en uke frem i tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier i en e-post til NRK at prisene styres av tilbud og etterspørsel.

– Nå har pågangen vært stor de siste dagene med få ledige seter på en del avganger og da er det helt naturlig at prisene justeres, skriver han.

Sandaker-Nielsen legger til at det uansett vil være dyrere dersom man bestiller flybillett samme dag som du skal reise og det er få ledige plasser, enn om du bestiller lang tid i forveien.