Norwegian fjerner Flex-billetter før mulig SAS-streik

– Vi ønsker selvfølgelig alle velkomne om bord, men ønsker ikke å fungere som reisegaranti for SAS-kunder, sier informasjonsdirektøren i Norwegian. Her er de to selskapenes fly side om side på Trondheim lufthavn, Værnes.
– Vi ønsker selvfølgelig alle velkomne om bord, men ønsker ikke å fungere som reisegaranti for SAS-kunder, sier informasjonsdirektøren i Norwegian. Her er de to selskapenes fly side om side på Trondheim lufthavn, Værnes. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian har økt prisene på flyreiser i helgen – da konkurrenten SAS ' passasjerer kan rammes av streik. Muligheten for å få refundert billetter er også borte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Dagens Næringsliv koster en Lowfare-billett fra Oslo til Bergen, Stavanger eller Trondheim i helgen og mandag 2.584 kroner. På de samme strekningene koster den dyreste Flex-billetten 2.046 kroner.

Informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nilsen i Norwegian forsvarer praksisen med å fjerne Flex-billettene.

Vanligere de siste årene

– Vi vil at de som ønsker å reise, faktisk får muligheten til det. Tidligere har SAS-reisende som frykter streik bestilt Flex-billetter, men kansellert billetten i det øyeblikket streiken er avverget. Vi ønsker selvfølgelig alle velkomne om bord, men ønsker ikke å fungere som reisegaranti for SAS-kunder. Da sitter vi igjen med tomme seter, tapt omsetning og skuffede kunder som kunne ha fått plass, sier informasjonsdirektøren til DN.

Administrerende direktør Per Arne Villadsen i reisebyrået Berg-Hansen sier praksisen med å fjerne fleksible billetter i slike situasjoner har blitt mer vanlig de siste årene. Han ikke opplever det som spekulasjon fra Norwegians side.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Direktøren opplyser også at mange av reisebyrået kunder har booket dobbelt for å være sikre på å få reist.

Les også: Fullt kaos i SAS-trafikken fredag hvis pilotmekling ikke lykkes

Frist natt til fredag

Mange tusen reisende vil bli rammet om SAS ikke blir enige med pilotene. Om lønnsmeklingen mellom SAS og pilotene ikke kommer i mål innen fristen ved midnatt til fredag, og partene ikke fortsetter på overtid, blir det streik.

SAS og tilbyr ombooking for alle som skal reise i helgen.

– Har du billett med SAS i helgen og er urolig, kan du booke om kostnadsfritt. Det gjelder også billetter som i utgangspunktet ikke kan forandres, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Les også: Tre av fire SAS-fly kan bli stående på bakken fredag