Mer bagasje ble borte på flytur i fjor

Bagasje som blir borte, forsinket eller ødelagt, kan legge en demper på flyreisen. Europa er verst, med 7,29 slike hendelser per 1.000 reisende. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Bagasje som blir borte, forsinket eller ødelagt, kan legge en demper på flyreisen. Europa er verst, med 7,29 slike hendelser per 1.000 reisende. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Problemet med bagasje som blir forsinket eller ødelagt eller rett og slett forsvinner fra verdens fly og flyplasser, økte i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Europa ligger dårligere an enn Asia og Nord-Amerika når det gjelder bagasje på avveie, viser nye tall.

På verdensbasis ble i snitt 5,69 kofferter, bager, sekker og lignende borte, ødelagt eller svært forsinket i fjor for hver tusende passasjer. Det er en økning fra 5,57 per 1.000 året før.

Bagasjen reiser tryggest i Asia, der bare 1,77 av 1.000 opplevde at ting ikke kom fram som de skulle. I Nord-Amerika var tallet 2,85. Europa trekker den lite hyggelige statistikken kraftig opp. I vår del av verden var det 7,29 hendelser per 1000 reisende. En av faktorene som gjør at Europa ligger såpass dårlig an, er at det er langt flere flybytter underveis.

Aktuelt: Dette irriterer oss mest på flyplassen

Men selv i Europa kan man statistisk sett forvente å fly 137 ganger før uhellet er ute. Og det skal sies at 77 prosent av hendelsen som er registrert gjelder forsinket bagasje, og bare hver femte av disse blir forsinket lenge. 18 prosent av sakene gjelder bagasje som ble skadet eller ødelagt, mens 5 prosent av kolliene det var problemer med ble helt borte.

Tips: 5 ting som gjør reisen mye bedre