Ny undersøkelse:

Nordmenn har mindre tillit til reiseanmeldelser på nett

En ny undersøkelse viser skepsisen nordmenn har til reiseanmeldelser på nett. Vi foretrekker å få tips direkte fra lokale.
En ny undersøkelse viser skepsisen nordmenn har til reiseanmeldelser på nett. Vi foretrekker å få tips direkte fra lokale. Foto: Georgejmclittle / Shutterstock / NTB scanpix

70 prosent av nordmenn er skeptiske til anmeldelser på nett, ifølge en ny undersøkelse.

En undersøkelse gjort av reiseselskapet Icelandair har kartlagt hvordan reisende forholder seg til anmeldelser på nett og anbefalinger som er skrevet av reisejournalister. Av totalt 16.000 deltakere i den internasjonale undersøkelsen, var omtrent tusen av dem nordmenn.

Nordmenn oppgir at de har en viss skepsis til nettsider som anmelder for eksempel turistmål, hotell og restauranter - 70 prosent sier de har mistet tillit til slike nettanmeldelser.

Har tillit til lokale beboere

Nesten halvparten svarer at de blir motivert av å lese reiseanbefalinger. 17 prosent synes den enorme mengden informasjon som er tilgjengelig om ethvert reisemål er stressende og gjør dem usikre, mens 35 prosent svarer at de blir stresset av tanken på å få tid til alle tipsene de får servert.

Til gjengjeld ble informasjon og tips fra de lokale regnet som en troverdig kilde av deltakerne - 48 prosent oppga at de synes deres informasjon er bedre og mer pålitelig.

29 prosent av de spurte svarte at de helst vil se noe autentisk fremfor de klassiske turistfellene.

Stoler på anmeldelser som bekrefter forventninger

En studie fra 2018 viste at dersom reiseanmeldelsen bekrefter det vi allerede tror, er det større sannsynlighet for at vi ukritisk stoler på det som blir skrevet.

Hvis for eksempel et hotell med få stjerner får en dårlig anmeldelse, har man lettere for å tro på det.

Den menneskelige hjernen er biologisk koblet slik at den føler seg komfortabel når våre forventninger blir bekreftet. Det gjør at vi har en tendens til å ta avgjørelser uten å være tilstrekkelig skeptisk, fordi det stemmer overens med hva vi tenker , sier Snehasish Banerjee, professor på University of York Management School i England, i en pressemelding ifølge forskning.no.

Ifølge Banerjee viste studien at billighoteller er mer sårbare for dårlige anmeldelser ettersom negative kommentarer blir sett på som mer troverdige. Forskerne bak studien anbefaler reisende å se på den samlede vurderingen av et hotell fremfor å henge seg opp i enkeltanmeldelser.

Les også : Hit drømmer vi om å reise i 2019

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden