Norwegian-sjefen roser Max 8-flyenes nye programvare

Konsernsjef Bjørn Kjos var fornøyd etter å ha testet det nye datasystemet i Max 8-flyene. Bildet er tatt under en resultatframleggelse i fjor høst. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Konsernsjef Bjørn Kjos var fornøyd etter å ha testet det nye datasystemet i Max 8-flyene. Bildet er tatt under en resultatframleggelse i fjor høst. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian-sjef Bjørn Kjos har testet Boeing 737 MAX 8-flyenes nye programvare, og mener det virker «idiotsikkert».

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det nye systemet virker idiotsikkert selv om du ikke flyr på autopilot, eller om du ikke skrur autopiloten av dersom et problem oppstår, skrev Kjos på Twitter onsdag kveld.

Kjos var da i Seattle der han hadde møtt Boeing og diskutert problemene knyttet til 737 MAX 8-flyene, skriver E24.

Onsdag kveld fortalte han på Twitter at han hadde vært i en flysimulator både med den nye og den gamle versjonen av datasystemet MCAS, for å se hvordan det nye systemet fungerer ved en feil.

WSJ: Ethiopian-pilotene fulgte nødprosedyren før styrten

Det har vært spekulert på om det var en feil ved MCAS som førte til flystyrtene med Max 8-flyene i Indonesia og Etiopia. Etter flystyrten i Etiopia i mars har Boeing anbefalt alle flyselskap å sette maskinene på bakken.

Jeg håper luftfartsmyndighetene som alltid vil ha sikkerheten i fokus og ikke bli diktert av politikk. Jeg vil gjerne ta med meg min familie om bord i et Norwegian Max-fly, skriver Kjos.

Les også: Feil på programvare var årsak til Ethiopian-styrt