Åpen for alle - alltid

Halve Norge skal på påskeferie

78 prosent av dem som skal på påskeferie, planlegger å tilbringe ferien i Norge. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix
78 prosent av dem som skal på påskeferie, planlegger å tilbringe ferien i Norge. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Drøyt halve Norges befolkning reiser på påskeferie, og de fleste ferierer i Norge, viser ny undersøkelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

55 prosent av befolkningen legger ut på påskeferie i år, og de fleste av oss skal ikke lange veien. 78 prosent av dem som skal feriere, planlegger nemlig å tilbringe påskeferien i Norge.

Det kommer fram i en undersøkelse som Kantar TNS har gjort på oppdrag fra NHO Reiseliv.

Få reiser langt

– For de aller fleste nordmenn er det fortsatt påske i hjemlandet som er den suverene vinner, sier direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Videre svarer 10 prosent at de legger påskeferien i Sverige, 12 prosent tilbringer påsken i et land i Europa, mens bare tre prosent drar utenfor Europas grenser.

Det er flest nordmenn i alderen 45–49 år som unner seg en ferie i år. Tidligere har det vært flest 30 til 44-åringen som i aller størst grad planlegger en eller annen form for påskeferie.

Aktuelt: Halve landet tar påskeferie – hytta danker ut Syden

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hytteferie

Samtidig viser undersøkelsen at den våte hyttedrømmen fortsatt er høyst reell. Hele seks av ti av dem som skal feriere i Norge, planlegger å benke seg på en hytte i helligdagene.

– Det er gledelig og vitner om at klassisk fjellpåske er fortsatt er påskedrømmen, sier Devold.

Påskeplanene varierer litt etter hvor man bor i landet. Det er flere som planlegger hytteferie i Oslo og Akershus og på det indre Østlandet enn i de andre regionene. Samtidig er Oppland er det fylket hvor flest nordmenn ville feriert om de fikk velge hvor de ville tilbrakt påskeferien.

Aktuelt: Vinterferien er den nye påskeferien