Åpen for alle - alltid

NSB vurderer å droppe komfortkupeen på Østlandet

NSB vurderer å droppe komfortkupeen for å fylle opp tomme seter. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
NSB vurderer å droppe komfortkupeen for å fylle opp tomme seter. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

NSB vurderer å droppe komfortkupeen for å fylle opp tomme seter på regiontogene på Østlandet. Selskapet sier de finleser tilbakemeldinger fra reisende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens passasjerer står trangt i stappfulle deler av toget, er det nesten alltid ledige seter inne på komfortavdelingen, skriver Aftenposten.

– Vi har en kraftig passasjervekst og ønsker selvsagt at flest mulig skal finne et ledig sete. Samtidig ser vi at rushtiden nå varer lenger, og at vi også har mange reisende og fullere tog gjennom store deler av døgnet, sier kommunikasjonssjef Gina Scholz i NSB.

Scholtz opplyser til NTB at dette ikke vil berøre regiontogene over lengre strekninger – til Bergen, Bodø, Stavanger og Trondheim, men kun de korte regiontogstrekningene på Østlandet.

Faller Komfort-tilbudet bort, kan det bli erstattet av setereservasjon. Ordningen vil være billigere for passasjerene, men da vil også tilbud om gratis kaffe og aviser falle bort.

NSB og Nettbuss tar i bruk det nye navnet Vy 24. april. Da blir NSBs app og nettside erstattet med Vy-appen og vy.no, og arbeidet med å endre utseendet på busser, tog og bybiler starter.

Les også: Vy skal bruke 90 millioner på tv- og kinoreklame

Ap om NSBs nye navn: – Galskapen vil ingen ende ta

NSB får kjeft fra flere hold, men BI-professor er positiv

Ikke flertall på Stortinget for å stanse NSBs navnebytte