Dreamliner blir Norwegians «krise-fly» i Europa

<p>Norwegians Boeing 787 Dreamliner-fly settes inn som «krisefly» på høyfrekvente ruter i Europa mens 737 MAX 8-flyene er på bakken.</p>
Norwegians Boeing 787 Dreamliner-fly settes inn som «krisefly» på høyfrekvente ruter i Europa mens 737 MAX 8-flyene er på bakken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Norwegian setter inn to store Boeing 787 Dreamliner-fly for å erstatte Max 8-flyene på høyfrekvente ruter i Europa.

Norwegian ble tidligere denne måneden tvunget til å sette sine 18 Boeing 737 MAX 8-fly på bakken etter at 157 mennesker mistet livet da et Ethiopian Airlines-fly av samme modell styrtet kort tid etter avgang i Etiopia.

I en børsmelding mandag opplyste selskapet at de ville sette inn sine store Dreamliner-fly «på høyfrekvente ruter» innen Europa, for å få passasjerene dit de skal mens Max 8-flyene står.

Det var flysmart24.no som først meldte om Norwegians erstatningsfly.

– Vi har to Dreamlinere tilgjengelig nå fremover og vil benytte disse for å ta unna deler av den planlagte MAX-operasjonen, sier kommunikasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Les også: Norwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene

Dreamlineren har allerede fløyet til Malaga og Las Palmas fra Oslo, og det vil den fortsette med også i tiden fremover, så lenge det er behov.

Til NTB sier kommunikasjonssjef Sandaker-Nielsen at selskapet også vil leie inn fly fra andre selskaper i tiden som kommer, på grunn av økt trafikk og større helge- og ferieutfart.

– Vi kommer til å leie inn så mye kapasitet det til enhver tid er behov for. Regningen forventer vi at Boeing tar, sier han.

Dreamliner-flyene er betydelig større enn 737-flyene, og har med sine to midtganger og ni seter i bredden plass til opptil 344 passasjerer. Vanligvis opererer de kun på de interkontinentale og oversjøiske rutene til Amerika og Asia.

Les også:

Ny tung dag på børsen for Norwegian

Norwegian-aksjen falt dypt – Oslo Børs ned 0,4 prosent

Personvernpolicy