Styrmann tatt i promillekontroll – mistet jobben og dømt til fengsel

– Farepotensialet i luftfarten er stort, noe som krever at crewet til enhver tid er oppmerksomme og årvåkne når de er på jobb, heter det i dommen. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
– Farepotensialet i luftfarten er stort, noe som krever at crewet til enhver tid er oppmerksomme og årvåkne når de er på jobb, heter det i dommen. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Styrmannen i det nederlandske flyselskapet KLM skulle fly fra Gardermoen til Amsterdam, men ble tatt i en tilfeldig promillekontroll.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var i mai i fjor at medlemmer av KLM-mannskapet drakk øl i en park i Oslo, etter å ha landet på Oslo lufthavn på kvelden. Styrmannen skal i tillegg ha drukket sprit, melder Flysmart24.no.

Da de skulle fly tilbake til Amsterdam neste dag klokken 14.10, kom politiet for å ta alkotest av mannskapet i det som skal ha vært en tilfeldig kontroll.

Styrmannen hadde ulovlig promille. Hendelsen førte til at mannen mistet jobben i KLM.

Les også: Har reist gratis med fly i ti år - nå er hun dømt

Følte seg promillefri

Mannen ble i tillegg tiltalt for «å ha gjort eller forsøkt å gjøre tjeneste om bord i luftfartøy» i beruset tilstand, som TV 2 meldte i november i fjor.

Styrmannen forklarte tidligere denne måneden i Øvre Romerike tingrett at han følte seg promillefri. Men også fire tester utført på sykehus, viste at han hadde ulovlig promille den dagen i mai.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Pilot tiltalt for promille

– Farepotensialet i luften er stort

Mannens forsvarer ba om at han skulle dømmes til betinget fengsel, fordi han var i prosess med å få ny jobb og hadde vært på en avrusningsklinikk. Retten valgte ikke å ta hensyn til dette fordi allmennpreventive hensyn tilsier at det reageres med fengselsstraff.

– Særlig må dette gjelde piloter, og i saker hvor medlemmer av en flybesetning møter opp påvirket på jobb. Farepotensialet i luftfarten er stort, noe som krever at crewet til enhver tid er oppmerksomme og årvåkne når de er på jobb, heter det i dommen ifølge Flysmart24.no.

Mannen ble dømt til 90 dagers ubetinget fengsel, ifølge nettstedet.