Har sett seg lei av besøkende som poserer foran Auschwitz

For hundre tusener av jøder ledet disse togskinnene inn til den sikre død. Nå har Auschwitz-museet sett seg lei av besøkende som bruker de samme skinnene for å teste akrobatiske ferdigheter. Foto: Reuters / NTB scanpix.
For hundre tusener av jøder ledet disse togskinnene inn til den sikre død. Nå har Auschwitz-museet sett seg lei av besøkende som bruker de samme skinnene for å teste akrobatiske ferdigheter. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Auschwitz-museet har sett seg lei av folk som besøker de tyske konsentrasjonsleirene som om de var en hvilken som helst turistattraksjon.

I en Twitter-melding ber Auschwitz-museet besøkende om å slutte å ta bilde av seg selv mens de balanserer på jernbaneskinnene som leder inn til den tidligere konsentrasjonsleiren.

«Når du besøker Auschwitz-museet, husk at du er på stedet hvor over en millioner mennesker ble drept,» skriver museet i meldingen som ble postet onsdag. Sammen med meldingen har museet lagt ut en montasje av flere besøkende som tester ut sine akrobatiske ferdigheter på jernbaneskinnene foran utrydningsleiren.

Les også: Redigerte inn feriebilder mot Holocaust-bakgrunn

«Respekter minnene. Det finnes bedre steder å lære å balansere på en skinne enn på stedet som symboliserer deportasjonen av flere hundre tusener til deres sikre død,» skriver museet videre i meldingen.

Det er ikke første gang såkalte selfier og bildeposeringer fra Auschwitz skaper reaksjoner.

Fra tid til annen postes det bilder i sosiale medier av besøkende som holder to tomler opp under Arbeit Macht Frei-portalen eller selvportretter med smileys.

Auschwitz er av mange sett på som det ultimate symbolet på nazistenes folkemord på jødene før og under andre verdenskrig.

Les også: Instagram vil ha slutt på selfier med dyr i fangenskap

Personvernpolicy