Bli med under vann

Foto: Ivar Kvaal/Stian Broch/Inger Marie Grini

Restauranten er klar til å ta i mot gjestene - under vann. Se bildene.

I april åpner restauranten Under på Lindesnes. I februar fjor hadde hele 1.200 gjester bestilt bord på undervanns restauranten. Da var det 14 måneder til åpning, skriver meldte Dagens Næringsliv. Like før åpningen, har mediene fått ta turen inn i de spesielle lokalene. Like under havoverflaten.

Bli med på og se på bildene i karusellen.

Restauranten er tegnet av Snøhetta og blir verdens største undervanns restaurant. Lokalene vil bare romme 40 gjester, men likevel har reservasjonene strømmet inn, melder NTB.

I selve spisesalen blir gjestene sittende fem og en halv meter under havoverflaten.

Aktuelt: På denne restauranten får barna spise gratis hvis du slår av mobilen

Video: Se hvordan restauranten Under ble bygget

Dagbladet skriver i dag at over 7.000 har forhåndsbestilt bord til restauranten.

– Det har vært en vanvittig interesse og allerede stort trøkk i lang tid. 1. april åpner vi bordreservasjonene som gjelder fra oktober og utover. Månedene fram til da er vi fullbooket og opererer allerede med lange ventelister, bekrefter markedsansvarlig Bernt Dag Ravnevand til Dagbladet.

30 utenlandske journalister fra ni land besøkte restauranten mandag under en pressetur arrangert av Innovasjon Norge, skriver Fædrelandsvennen.

Det er brødrene Stig og Gaute Ubostad fra Lyngdal som er initiativtakerne til restauranten. De har fått med seg den danske kokken Nicolai Ellitsgaard Pedersen som kjøkkensjef. Det skal serves nordisk mat til utsikten av det ruskete farvannet ved Norges sørligste punkt. Tasting-menyen består av 18–20 retter.

Ubostad-brødene har tidligere uttalt at besøkende må regne med å svi av minst 2.000 kroner i restauranten. Alle som bestiller bord må samtidig betale et reservasjonsgebyr på 1.000 kroner. Dersom de ikke møter opp til reservasjonen, koster det ifølge DN 2.500 kroner.

Aktuelt: Lager «E18-pølse» - av påkjørt elg

Personvernpolicy