Hotell-boom i nord – nedtur i sør

Tromsø var suverent den mest lønnsomme byen i Norge i februar for dem som lever av hotellovernattinger. Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix
Tromsø var suverent den mest lønnsomme byen i Norge i februar for dem som lever av hotellovernattinger. Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tromsø-hotellene er best i klassen når det kommer til overnattingsinntekter. I februar var byens hotellrom dobbelt så lønnsomme som hovedstadens.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rene overnattingsinntekter i Tromsø endte på 1.275 kroner per tilgjengelig rom i februar, drøyt 20 prosent høyere enn i samme måned i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Også landets nest mest lønnsomme hotellby er i Nord-Norge, ifølge tall fra Benchmarking Alliance. I Bodø var inntektene – uten moms og frokost – 699 kroner per rom, 16 prosent høyere enn i fjor.

Hotellbelegget i Nordens Paris økte fra 90 til 93 prosent og bidro til det eventyrlige resultatet.

– Tromsøtallene er helt ville. Det var for eksempel ikke en eneste dag i februar med under 1.250 kroner i gjennomsnittlig rompris, sier hotellrådgiver Peter Wiederstrøm.

Oslo med Fornebu og Gardermoen kommer på de neste to plassene, med inntekter på henholdsvis 604 og 584 kroner per rom. Det innebærer en nedgang på 12 prosent i hovedstaden og 5 prosent ved flyplassen.

Nederst på listen – og «nederst» i landet – finner vi Kristiansand, der gjennomsnittlig losjiinntekt per tilgjengelige hotellrom var på 318 kroner, en nedgang på 17 prosent. Stavanger klarte å få en hundrelapp mer per rom, noe som er en økning på 13 prosent fra februar i fjor.