Passasjer glemte baby i terminalen - fly måtte snu

<p>Et passasjerfly på vei fra Saudi Arabia til Malaysia måtte i helgen sny etter at en av passasjerene oppdaget at hun hadde glemt igjen barnet sitt i avgangshallen. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.</p>
Et passasjerfly på vei fra Saudi Arabia til Malaysia måtte i helgen sny etter at en av passasjerene oppdaget at hun hadde glemt igjen barnet sitt i avgangshallen. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.

Et saudiarabisk passasjerfly på vei til Malaysia måtte snu da en mor om bord oppdaget at hun hadde forlatt babyen sin i avgangshallen.

Å glemme igjen håndbagasje eller en pose med taxfree på flyplassen er ikke helt uvanlig. Å glemme igjen et familiemedlem hører imidlertid med til sjeldenhetene. Men det var akkurat det som i helgen skjedde på et saudiarabisk passasjerfly på vei fra Jedda i Saudi Arabia til Malaysias hovedstad Kuala Lumpur.

Etter at flyet hadde tatt av fra flyplassen og satt kursen østover, oppdaget en mor om bord sitt verste mareritt: Hun hadde glemt igjen sin lille baby i avgangshallen.

Ifølge avisen Gulf News varslet kvinnen personalet om bord og krevde at flyet snudde umiddelbart til King Abdul Aziz International Airport i Jedda, slik at hun kunne få barnet med seg.

Les også: SAS setter inn nye fly etter Solskjær-suksessen

Pilotene om bord på Flight SV832 skal ha blitt overrasket over den ekstraordinære situasjonen og kontakten flygelederen i tårnet for å fortelle om problemet.

Opptak av samtalen mellom pilot og flygeleder har blitt lagt ut i sosiale medier og har gått viralt, skriver Gulf News.

I opptaket hører man pilotene spørre om de kan returnere til flyplassen. Flygeleder er usikker på prosedyrene ved glemming av familiemedlemmer og drøfter tematikken med en kollega. Den overraskede flygelederen ber deretter pilotene om å bekrefte hvorfor de ønsker å tilbake.

– Som vi sa, en passasjer har etterlatt barnet sitt i terminalen og nekter å fortsette flighten, sier pilotene.

– Ok, vend tilbake til gaten. Dette er en helt ny situasjon for oss!

Mor og barn skal deretter ha blitt gjenforent på flyplassen.

Les også: Flypassasjer smuglet leopardunge i håndbagasjen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært