Skal bruke 1 million kroner på å forlenge skisesongen

Prosjektet «Norske skispor» skal bygge nettverk for å dele kunnskap om hvordan skispor skal prepareres og vedlikeholdes for å vare lengst mulig for å få lang skisesong også i framtiden. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Prosjektet «Norske skispor» skal bygge nettverk for å dele kunnskap om hvordan skispor skal prepareres og vedlikeholdes for å vare lengst mulig for å få lang skisesong også i framtiden. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Pilotprosjektet «Norske skispor» har fått én million kroner til arbeider for å forlenge skisesongene i Norge. Løypekjørermiljøene skal utveksle kunnskap.

Ifølge Nationen skal prosjektet bidra til at flere vil kunne oppleve lengre skisesonger enn de normalt ville fått. Frykt for at klimaendringer korter ned skisesongen skal ha bidratt til å få fart på planene, og et varmere klima vil utvilsomt skape store utfordringer for skikulturen i årene fremover.

– Skikulturen er en viktig del av norsk friluftslivstradisjon. Det vil derfor være av stor verdi om vi gjennom deling av kunnskap kan utvide skisesongen, sier leder Ketil Kjenseth (V) i Stortingets energi- og miljøkomité.

Skiforeningen har i flere år arbeidet for å samle kompetanse om hvordan løyper med lite snø kan prepareres og hvordan løypene kan holde seg lenger i sesongen. Slik kunnskap skal utveksles gjennom det nye prosjektet.

– Et mål for det nyetablerte nettverket er at vi gjennom gjensidig kompetansedeling i løypekjørermiljøene kan bidra til å sikre skispor og skiglede – både nå og i fremtiden, sier generalsekretær Erik Eide i Skiforeningen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden