1,7 millioner overnattinger i årets første måned

Hotellovernattinger på Svalbard økte med 23 prosent i januar i år målt mot januar 2018. Her fra fjorårets supermåne og totale måneformørkelse sett fra Svalbard.
Hotellovernattinger på Svalbard økte med 23 prosent i januar i år målt mot januar 2018. Her fra fjorårets supermåne og totale måneformørkelse sett fra Svalbard. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var 1,8 prosent flere overnattinger i januar i år enn i den samme måneden året før. Det skyldes en moderat økning i hotellovernattinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overnattingsstatistikken til Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det var 1,7 millioner overnattinger i årets første måned. Dette er en økning på 30.000 i forhold til januar 2018.

Endringene skyldes at det var flere norske overnattinger i januar i år i forhold til samme måned i fjor. Tallet på utenlandske overnattinger gikk litt ned.

I løpet av januar var det 1,5 millioner overnattinger ved norske hotell. Dette er en økning på 2,1 prosent sammenlignet med januar 2018. Det har vært størst økning i tallet på overnattinger i Oslo, Rogaland og Akershus. Samtidig har det vært færre hotellovernattinger i Oppland og Vest-Agder.

Hotellovernattinger på Svalbard økte med 23 prosent i januar i år målt mot januar 2018. SSB bemerker at dette er en del av en lengre trend med stadig flere hotellovernattinger på Svalbard, også utenfor turistsesongen.