Forbud mot engangsplast på spanske ferieøyer

Video: Norsk feriefavoritt rammes av forbudet.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tar opp kampen mot plastforurensningen i Middelhavet: Innen to år skal det være totalforbud mot all form for engangsplast på blant annet Mallorca, Menorca og Ibiza.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er det spanske kringkastingselskapet Rtve som melder at myndighetene på Balerarene har sett seg lei på den stigende graden av plastforurensing i Middelhavet og ønsker å sette en demper ved å innføre et totalforbud. Blant øyene som inngår i øygruppen, er Mallorca, Menorca og Ibiza som alle er populære reisemål for solhungrige nordmenn.

flysmart24.no omtalte nyheten først.

Forbudet skal tre i kraft fra 2021 og omfatter i praksis alle former for engangsplast, blant annet handleposer, tallerkener og bestikk, sugerør og kaffekapsler. Fra før har ferieøyer som Arbua i Karibia og Isla de Holbox utenfor Mexico innført liknende forbud.

– Det er veldig bra at de lokale myndighetene tar tak i plastforsøpling som problem. Det er ingen tvil om at engangsplast bidrar til betydelig forurensing av natur, landområder, strender og ikke minst havet, der mye havner til slutt, sier fagsjef Holger Schlaupitz i Naturvernforbundet til flysmart24.no.

Video: Sjokkerende video viser turisters oppførsel på Mallorca:

Video: Syk hai skapte panikk på Mallorca-strand: