Meny

Iskalde vinterstormer fryser Niagarafallene til is

Kuldebølgen i Nord-Amerika har satt sitt forfrosne preg på de ikoniske Niagarafallene. Se video.

Kuldebølgen i Nord-Amerika har satt sitt preg på de verdensberømte fossefallene. – Som å være i et landskap hentet fra filmen «Frost», forteller turister.

Nordøstkysten av USA er den siste tiden rammet av en ekstrem kuldebølge som har krevd minst 16 menneskeliv. Blant annet har det snødd for første gang på 28 år i Tallahasse i Florida.

Den bitende kulden, kombinert med kraftig vind opp mot storm, har lagt et frossent lokk over flere steder, blant annet på de legendariske Niagarafallene.

Fossefallene, som befinner seg på grensen mellom provinsen Ontario i Canada og delstaten New York i USA, er de suverent mest vannførende i Nord-Amerika. Men selv ikke den eksepsjonelle vannkraften har forhindret fossefallene fra å fryse til flere steder.

(Saken fortsetter under)

Det forfrosne landskapet gjør stort inntrykk på tilreisende. En av dem er Emma Graftham som sier det føles som å være i isslottet til karakteren Elsa i Disney-filmen «Frost».

– Det var til og med et trappetrinn som var plassert ved utkikkspunktet som hadde så mye is på seg at det så ut som om Elsa hadde strukket ut armene sine og tryllet trappene frem fra isen slik hun gjør i filmen , forteller Graftham til CNN.

(Saken fortsetter under)

Det er ingen ting som tyder på at vinterkulda vil komme til å gi seg med det første. Innbyggerne i New England vil ifølge CNNs meteorologer komme til å våkne opp til tjue minus. Samtidig ventes det ny kuldebølge til helgen.

– Kuldebølgene vil fortsette de neste to ukene, sier meteorolog Michael Guy til CNN.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært