Meny

«Yukon Striker» skal slå alle rekorder

Selv en virtuell tur med «Yukon Striker» kan få magen til å vrenge seg hos enkelte

Den kanadiske fornøyelsesparken Wonderland er i ferd med å legge siste hånd på en berg-og-dalbane som skal knuse samtlige rekorder for høyde, lengde og hurtighet.

Her hjemme kan Tusenfryd skilte med en av Skandinavias største berg-og-dalbaner - Speedmonster - der du suser avgårde fra 0 til 90 km/t på to sekunder. Det kan likevel ikke sammenliknes med monsteret av stål som er i ferd med å stå ferdig på den andre siden av Atlanterhavet.

«Yukon Striker» er navnet på den nye berg-og-dalbanen til den enorme fornøyelsesparken Wonderland i den kanadiske byen Vaughan. I likhet med den mektige elven den har tatt navnet sitt etter, beskrives berg-og-dalbanen som et eventyr som - etter videoene å dømme - vil få magen til å slå saltomortale.

VIDEO: Selv et par minutter i «Yukon Striker» kan nok for mange føles som en evighet

«Yukon Striker» er ikke for småunger og de med høydeskrekk eller dårlig hjerte: 1105 meter lang, en ekstrem hastighet på 130 km/t og et stupbratt fall på 75 meter vil trolig resultere i mye høyfrekvent skriking. For har du først funnet plass i en av vognene, venter det deg stupbratte fall, et par underjordiske besøk under en kunstig innsjø og halsbrekkende loops.

Planleggingen og arkitektforarbeidet til berg-og-dalbanen har tatt ti måneder og selve konstruksjonen har pågått gjennom hele vinteren slik at den skal bli klar til premieren som er lagt til påsken i år.

VIDEO: Dette er ikke for de med høydeskrekk

Les også:

Vil bygge gitar-formet hotell

Derfor vil Titanic forsvinne innen 2030

Nordmenn bytter Spania med Skandinavia

Indias mest folkerike by hjemsøkes av «levende spøkelser»

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært