Betalte 13.000 kroner for flybilletter - måtte sitte på gulvet

TUI får kritikk for måten de håndterte en setefiasko på.
TUI får kritikk for måten de håndterte en setefiasko på. Foto: Julian Stratenschulte / AFP

En britisk barnefamilie måtte tilbringe flyturen fra Menorca til Birmingham sittende på gulvet. – Vi kunne ikke tro det, sier moren.

Reiseselskapet TUI er i hardt vær etter at manglende sitteplasser førte til at en familie ble sittende på gulvet på en flystrekning fra sydenøya Menorca til Birmingham.

Familien, som hadde betalt 13.000 kroner for flybillettene, hadde fått tildelt plassene 41D, E og F. Da de kom ombord på flyet fant de raden sin, men setene var rett og slett ikke der, skriver den britiske avisa Independent.

Les også : Flere nordmenn nektes innreise i USA etter innstramming

Ble tilbudt klappseter - men...

Kabinpersonalets løsning på problemet var å tilby den 10 år gamle datteren til paret det eneste ledige setet på flyet. Foreldrene, Paula og Ian Taylor, kunne sitte på klappsetene bakerst i flyet personalet vanligvis bruker.

Da flyet var i lufta, måtte ekteparet gi fra seg setene fordi personalet trengte plassen for å gjøre seg klar til servering av mat og drikke.

Dermed måtte paret sette seg på det eneste mulige stedet - nemlig på gulvet der setene deres egentlig skulle stå. 10-åringen deres kom også og satt seg med dem, for hun ville ikke sitte alene.

Les også : Måtte betale Finnair 800 euro ekstra for å få reise hjem med barna

– Kunne ikke tro det

Hendelsen, som skjedde i juni, er nå aktuell etter et TV-innslag på BBC som skal sendes i dag, tirsdag, i programmet Rip Off Britain: Holidays.

– Vi kunne simpelthen ikke tro det da vi innså at det virkelig ikke var noen seter til oss, fortalte fru Taylor til programmet, ifølge Independent.

Hun forteller videre at det var hardt, ukomfortabelt og rett og slett skittent, og at familien bare ble tilbudt 30 britiske pund som kompenasjon - omtrent 330 norske kroner.

Etter at flyselskapet ble kontaktet av BBC fikk familien hele reisen refundert.

Les også : Hit drømmer vi om å reise i 2019

Flybytte var årsaken

En talsmann for selskapet uttalte at et flybytte like før avgang var årsaken til setemangelen. Erstatningsflyet hadde et annet antall seter enn flyet familien skulle reise med, skriver reisenettavisen flysmart24.

– Vi er svært lei oss for den den måten saken ble løst på, og vi vil etterforske denne hendelsen. Vi skal også ta kontakt med familien for å gi den vår dypeste unnskyldning og tilby dem å betale tilbake pengene de har betalt for ferien, sier talsmannen ifølge flysmart24.

Flyselskapet uttaler at de skal undersøke hendelsen, og har også fått Luftfarttilsynet på nakken. Det er forbudt å la passasjerer sitte usikret i et fly.

Les også : De beste reisemålene for deg som reiser alene for første gang

Personvernpolicy