Meny

Slik skal Londons billig-flyplass bli ny

Se illustrasjonsvideo av hvordan flyplassen vil bli etter utbyggingen.
Londons Stansted-flyplass får helt ny terminal for å gjøre reisen mer sømløs for passasjerene.

Populariteten til britenes hovedstad London virker å ikke kjenne noen grenser. Til tross for brexit planlegger flere av byens flyplasser for å kunne ta imot enda flere passasjerer i årene fremover. I likhet med Heathrow og London City presenterer nå byens billig-flyplass Stansted sine planer for en real oppgradering, inkludert en ny terminal.

Store planer

Stansted er London-områdets tredje største flyplass, drøye 50 kilometer fra London sentrum og hovedbasen til lavprisselskapene Ryanair og EasyJet. I 2017 håndterte flyplassen drøye 26 millioner passasjerer. Selv om planene om å bygge en rullebane nummer to ble skrinlagt i 2013, så forventer flyplassen byggestart allerede til våren på sin nye ankomstterminal på 39.000 kvadratmeter.

I videoen over viser flyplassen hvordan de ser for seg å løse trafikkstrømningene til de millionene av passasjerer som årlig skal passere terminalen.

– Terminalen er den viktigste delen av utbyggingsplanene for flyplassen og når den står ferdig vil den gi en førsteklasses og teknologismart opplevelse for våre passasjerer, sier Ken O'Toole, flyplass-sjef i en pressemelding.

Dedikert ankomstterminal

Den nye terminalen skal stå ferdig allerede høsten 2020. Da skal alle ankomne passasjerer sluses gjennom ankomstterminalen, som vil ha større områder for å komme seg gjennom immigrasjonskontrollen, bagasjeområdet og lettere videreforbindelser til andre fly eller tog inn til London. I pressemeldingen skryter flyplassen av at når terminalen står ferdig vil flyplassen være Storbritannias eneste med dedikerte avgang- og ankomstterminaler.

Londons «glemte» flyplass får etterlengtet ny terminal

Pusser opp dagens terminal

Den eksisterende terminalen vil også gjennomgå en større oppussing og få blant annet 134 innsjekkingsskranker, en ny pir og en ny større lounge.

I tillegg loves det et helt nytt bagasje- og sikkerhetssystem under terminalen, som skal få bagasjen raskere fra innsjekking til flyene. Også flere taksebaner på flyplassen vil bli utbedret for å få større flyt i trafikken

Fra Norge flyr Ryanair til Stansted fra Oslo lufthavn og Torp, i tillegg flyr Widerøe fra Kristiansand.

Reise
Populært