Meny

Kabinansatte bedt om å slanke seg - ellers blir de satt på bakken

Ledelsen i Pakistans nasjonale flyselskap har sendt ut et skriv til 1800 ansatte med et ultimatum: Bli kvitt overvekten innen seks måneder - eller bli satt på bakken. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
100 kabinansatte i Pakistan International Airlines risikerer å bli satt på bakken om de ikke slanker seg. – Ingen vil ha tjukke flyvertinner på flyet, sier en talsperson for flyselskapet.

Ledelsen i Pakistans nasjonale flyselskap har sendt ut et skriv til 1800 ansatte med et ultimatum: Bli kvitt overvekten innen seks måneder - eller bli satt på bakken.

Helt konkret krever ledelsen i Pakistan International Airlines (PIA) at de kabinansatte «gradvis må redusere overflødig vekt med mellom 0-30 pund (tilsvarende 0-13,6 kilo) i løpet av de kommende månedene, skriver flere internasjonale medier.

Flyselskapets talsperson, Mashhood Tajwar, bekrefter overfor CNN at skrivet er reelt, men kaller det hele for en «rutinesak».

– Ingen vil ha tjukke flyvertinner på flyet, sier Tajwar og legger til at flyselskapet har mottatt flere klager på overvektige flyvertinner.

Talspersonen spesifiserte ikke hvor mange klager de har mottatt.

Les også: Populær ferieøy forbyr overvektige å ri på esel

100 overvektige

Sammen med skrivet Pakistan International Airlines har sendt ut til sine ansatte, følger et skjema med oversikt over forskjellige kroppstyper som skal hjelpe de ansatte med å finne idealvekten. I skjemaet er en kvinne i «mellomstørrelse» rundt 170 cm høy og med en vekt på mellom 60-67 kilo.

Ifølge talspersonen vil omlag 100 overvektige kabinansatte bli rammet av påbudet, og må belage seg på å gå ned i vekt innen første juli, dersom de ønsker å fortsette å jobbe i luften.

Les også: Forsker foreslår økt skatt for overvektige på fly

Vektkontroller

Slankingen skal ifølge skrivet foregå gradvis, med 2,26 kilo i måneden.

– Dersom en kabinansatt veier mer enn 30 pund (13,6 kilo) for mye etter 31. januar, vil personen få flyveforbud og bli henvist til Air Crew Medical Center for helsekontroll og behandling, inntil vekten er redusert til ønsket BMI, heter det i det lekkede dokumentet.

Ifølge dokumentet vil det bli foretatt vektkontroll av de kabinansatte underveis.

Talsperson Mashhood Tajwar i Pakistan International Airlines bedyrer at initiativet ikke bare er iverksatt på grunn av utseendemessige årsaker, men også av helsemessige.

Les også: – Sikkerhetsbelter på buss passer ikke overvektige

Reise
Populært