Heathrow-avganger i gang igjen etter drone-observasjon

<p>Illustrasjonsfoto:</p>
Illustrasjonsfoto: Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Avgangene fra London-flyplassen Heathrow ble midlertidig stanset da en drone ble observert i området tirsdag kveld.

– Vi har stanset avgangene mens saken granskes. Vi beklager enhver ulempe dette måtte medføre for passasjerene, het det i en uttalelse fra Storbritannias største flyplass på Twitter like før klokken 18 lokal tid.

Mindre enn en time senere var trafikken gjenopptatt.

Ved landets nest største flyplass, Gatwick sør for London, ble om lag 1.000 fly kansellert eller omdirigert til andre flyplasser da droner ble observert over området over tre dager før jul. Over 100.000 passasjerer ble enten sittende fast eller forsinket.

Denne uken innførte regjeringen strengere droneregler som følge av Gatwick-kaoset. Reglene gir politiet mer makt til å fjerne droner og hente ut elektroniske data som er lagret på enhetene. I tillegg er det nå innført utvidet sikkerhetssone for droneflyging ved flyplasser, til en radius på 5 kilometer.

Les også:

Drone stanset flytrafikken ved Tromsø lufthavn

Drone møter flyvinge – resultatet får droneprodusent til å rase


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden