Meny

Flytoaletter krymper: – Måtte vri skulderen min for å komme inn

Toalettene blir stadig smalere. Dette er et illustrasjonsfoto, de nye flytoalettene er enda trangere. Foto: Alexey Y. Petrov / Shutterstock
Enkelte flyselskaper har smalnet toalettene sine helt ned til 61 cm for å gi plass til flere passasjerer.

Det er paradoksalt at mens amerikanere blir stadig større, krymper flere amerikanske flyselskap toalettene sine. På det smaleste er toalettene 61 cm brede, 25 cm mindre enn vanlig. Til sammenligning er det like bredt som en standard vaskemaskin eller Kim Kardashian West sin midje, skriver The Washington Post.

– Jeg måtte vri skulderen min bare for å komme inn. Det var ukomfortabelt, sa 173 cm høye Eddie Santos til The Washington Post.

I tillegg til å være i en ukomfortabel posisjon når man gjør sitt fornødne, er vasken også umenneskelig liten. Passasjerer forteller at de kun får plass til en hånd av gangen, og at det selv da spruter vann over hele dem, skriver The Sun.

Trangt for bleieskift

Det blir også poengtert at de trange klosettene blir en utfordring for småbarnsforeldre - et stellebord kan trekkes ned fra taket, men å få plass til seg selv, babyen og bleie kan bli meget trangt.

Som Zach Koning, fra reisenettstedet The Points Guy poengterer: doene er så smale at de lett kan forveksles med en ny type bagasjeskap. 

Les ogsåFly ble lyst på med laser over Trøndelag

Frigjør sitteplasser

Endringen blir gjort i effektiviseringens tegn, og i første omgang ved enkelte fly til de amerikanske flyselskapene American Airlines, Delta Air Lines og United Airlines. 

Toalettene er laget så trange for å frigjøre plass til flere sater. Ytterligere to rader med sitteplasser, til sammen 12 ekstra passasjerer, blir mulig med de smale toalettene. 

– I 2017 har flyselskapene investert omtrent 19,9 milliarder dollar for å forbedre produktet og gi forbrukerne en bedre reiseopplevelse, sier Alison McAfee, talsperson for amerikanske flyselskapers fagforbund Airlines for America, ifølge Dagbladet.

Hun forteller at tiltakene inkluderer nye, større fly, større hattehyller og ulike fasiliteter som kunder ønsker seg når de er ute og reiser. 

– Ideen om at flyselskaper gjør reiseopplevelsen eller sikkerheten dårligere med intensjon, er et feilaktig premiss, sier hun.

Ikke mottatt klager

Ifølge The Washington Post har ingen av flyselskapene som benytter de trange toalettene fått klager. 

United Airlines uttaler at størrelsene på vannklosettene har lik størrelse som industristandarden, American Airlines uttaler at selskapet deres ikke er de eneste med disse mindre toalettene og Delta Airlines ønsket ikke å uttale seg om hvor mange av deres fly som hadde disse krympede toalettene.

Les ogsåOpplevde alle flypassasjerers mareritt: – Toalettene er tette. Det er grusomt

Reise
Populært