Meny

Politisk uro på Sri Lanka svekker turismen

Sri Lanka har vært preget av -president Maithripala Sirisena avsettelse av statsminister Ranil Wickremesinghe har ført til store demonstrasjoner i landet. Foto: Lahiru Harshana / AP
Den politiske krisen på Sri Lanka svekker turismen. Det kan få store økonomiske konsekvenser for landet.

Idet turistindustrien på Sri Lanka går mot høysesong, har mange turister avbestilt hotellbestillinger og endret sine ferieplaner på grunn av den politiske uroen i landet.

Uroen startet etter at Sri Lankas president Maithripala Sirisena sparket landets statsminister Ranil Wickremesinghe og erstattet han med tidligere president Mahinda Rajapaksa.

Konflikten har ført til store opptøyer og protester mot styret i landet. Flere hundre tusen demonstranter har deltatt i demonstrasjonene. Flere hoteller rapporterer om en dramatisk nedgang i nye bestillinger de siste ti dagene, noe den politiske uroen får mye av skylden for.

Viktig næring

Turistindustrien er svært viktig for Sri Lankas økonomi, og at uroen nå fører til nedgang i turiststrømmen til landet, kan få økonomiske konsekvenser for landet.

Mer enn 2,4 millioner utenlandske ferierende besøkte landet i fjor og la igjen 3,2 milliarder dollar, tilsvarende 27 milliarder kroner. Myndighetene hadde regnet med en økning i turristinntekter på over 10 prosent i år.

En rekke vestlige land har oppfordret sine borgere om å vise aktsomhet på Sri Lanka. Turister som reiser til Sri Lanka blir bedt om å unngå alle demonstrasjoner og store politiske sammenkomster.

Aktuelt: Turister risikerer ti års fengsel for tagging i Thailand

Nye sammenstøt

Mandag var det igjen sammenstøt i hovedstaden Colombo der tusenvis av mennesker demonstrerte til støtte for en ny regjering og protesterte mot at presidenten har avsatt statsminister Wickremesinghe.

Wickremesinghe nekter å forlate sin offisielle bolig, og han hevder fremdeles at han er landets lovlige statsminister og at presidenten ikke hadde noen konstitusjonell rett til å avsette ham.

Aktuelt: Disse 10 byene tjener mest på turisme

Reise
Populært