Hotellboom i Oslo

MEST I SENTRUM: I løpet av 2018, 19 og 20 kommer det nærmere 3000 nye rom på markedet i Stor-Oslo. Foto: Dreamstime.
MEST I SENTRUM: I løpet av 2018, 19 og 20 kommer det nærmere 3000 nye rom på markedet i Stor-Oslo. Foto: Dreamstime.

Hotellprosjekter blir ferdigstilt på løpende bånd i Oslo. Kontorlokaler blir hotellrom. Neste år kommer den store bølgen.

– Det er et ekstremt bra hotellmarked nå, sier Sigurd Stray.

Han følger sikkerhetsreglene. Med hjelm og vernesko beveger han seg rundt på en byggeplass i Rosenkrantz gate 11. Vi kan se konturene av et fremtidig hotell. Det gamle kontorlandskapet er revet.

– I bakgården blir det servering og frokostsal, fortsetter Stray og peker ut av vinduet fra et av rommene som er nærmest ferdigstillelse.

– Det er lettere med nybygg. I gamle bygg som dette kan det dukke opp hemmeligheter underveis i arbeidet. Denne gangen har det gått fint. Rivning og fundamentering er gjort, så da er det ikke mange overraskelser igjen.

Stray er viseadministrerende direktør i Christian Ringnes-kontrollerte Eiendomsspar. Selskapet eier også nabogården Karl Johans gate 33, der det allerede er et hotell drevet av Best Western-kjeden. Etter ombyggingen av Rosenkrantz gate 11 blir hotellet bestående av i overkant av 200 rom. I løpet av 2020 skal alt være ferdig.

– Hvorfor går dere fra kontor til hotell?

– Markedet for kontor er også veldig bra nå. Hotell er likevel mer stabilt og du slipper periodene med ledighet. Hotellmarkedet går ofte i bølger mellom overbygd og underbygd. Nå er det litt underbygd i Oslo, forklarer Stray.

200 millioner kroner på ombygging

I bygården fra 1847 har det vært flere ombygginger og bruksforandringer opp gjennom årene. Ny heis kom i 1941, varme- og ventilasjonsanlegg i 1951 og oljefyringsanlegg i 1954. I 1970 ble det etablert kontorer i 3. etasje. Nå, etter at Eiendomsspar bladde opp 105 millioner kroner i 2013, er det hotellrom som blir byggets neste kapittel. Selskapet bruker i overkant av 200 millioner kroner på ombyggingen, som også inkluderer bygging av handelsarealer i første etasje.

– Nå tar vi en stor investering vi kan leve på lenge. Med kontorlokaler blir det oftere mindre investeringer fordi ønskene er ulike fra leietaker til leietaker. Noen vil ha celler, andre vil ha åpent kontorlandskap, forklarer Stray.

– Karl Johans gate er en attraktiv gate. Vi kommer til å få en sterkere posisjon i sentrum.

Grand Hotel på andre siden av gaten er også eid av Eiendomsspar.

Les også: Scandic tjener mer

17.000 hotellrom

OPPUSSING: Royal Christiania Hotel blir Clarion Hotel The Hub.Illustrasjon: Lund+Slaatto Arkitekter
OPPUSSING: Royal Christiania Hotel blir Clarion Hotel The Hub.Illustrasjon: Lund+Slaatto Arkitekter

I Stor-Oslo, som inkluderer Gardermoen, er i det i dag 17.000 hotellrom. Frem til 2020 er det ifølge tall fra Pangea Property Partners planlagt ferdigstilling av ytterligere 2.900 rom, en kapasitetsvekst på 17 prosent. Store prosjekter som Clarion Hotel The Hub, Jernbanetorget 2 (Amerikalinjen) og Clarion Hotel Oslo i Bjørvika bidrar sterkt til veksten. Noen av de 2.900 rommene er allerede ute på markedet.

– Det er mange hotellprosjekter og planer for tiden, både nybygg, utvidelser og renovering. En del hoteller kjøper seg inn i nabogårder for å kunne utvide hotelldriften, sier Bård Bjølgerud, daglig leder og partner i Pangea Property Partners.

Les også: Sundvolden planlegger milliardutbygging

Amerikanlinjen

NYTT HOTELL: Historiske Amerikalinjen blir hotell i Nordic Choice-kjeden. Foto: Marcin Ptak.
NYTT HOTELL: Historiske Amerikalinjen blir hotell i Nordic Choice-kjeden. Foto: Marcin Ptak.

I prosjektet på Jernbanetorget 2 skal det gamle hovedkontoret til Amerikalinjen bli hotell. Eiendommen eies av Sparebank 1 Forsikring. Petter Stordalens Nordic Choice Hotels skal drifte hotellet.

– Vi har over tid oppfattet eiendommen med sin beliggenhet som en uslepen juvel med stort utviklingspotensial. I samarbeid med Nordic Choice Hotels søker vi å skape et spennende hotell- og restaurantkonsept for både tilreisende og byens innbyggere, sier Christian Parelius, investeringsdirektør i Sparebank 1 Forsikring.

FLERE ROM: Scandic Sjølyst skal utvide. I 2019 består hotellet av 305 rom. Foto: Scandic.
FLERE ROM: Scandic Sjølyst skal utvide. I 2019 består hotellet av 305 rom. Foto: Scandic.

Forventet åpning av det nye hotellet er våren 2019, med 122 rom og suiter.

Les også: Nå satser Stordalen på Amerikalinjen

Scandic Sjølyst

I saksarkivet til Plan- og bygningsetaten har Sparebank 1 Forsikring også en annen omreguleringsplan gående fra kontor til hotell. Scandic Hotell på Sjølyst plass skal utvides.

– Skøyenområdet er i sterk vekst og utvikling, og behovet for hotelltjenester øker parallelt med dette. Scandic ønsker derfor å utvide hotellvirksomheten, og for oss som gårdeier og samarbeidspartner var det naturlig å legge til rette for dette, sier Parelius.

Hotellutvidelsen er planlagt ferdig i løpet av første halvår 2019. Hotellet vil da ha en samlet kapasitet på 305 rom. Parelius ønsker ikke å gi noen tall på hvor mye Sparebank 1 Forsikring investerer i de to prosjektene.

– Er det økonomisk gunstigere for dere å leie ut hotellbygg enn kontorbygg?

– Både hotell og kontorlokaler er omtrent like gunstig å leie ut, ved attraktive lokaler og destinasjoner. Å konvertere kontor til hotell har noe høyere investeringer, men yielden er omtrent den samme. Dermed oppnår vi en bedret risikojustert avkastning i en bedre diversifisert eiendomsportefølje.

Les også: Stordalen åpner nytt hotell i Bodø

3,7 milioner overnattinger

Statistisk Sentralbyrås statistikk over overnattinger i Oslo er oppdatert til og med august i år. Fra januar til august er det registrert 3,7 millioner overnattinger i hovedstaden. Til sammenligning var det i 2015 registrert 3,2 millioner overnattinger i samme periode.

– Hotellmarkedet fortsetter å tikke og gå, sier Bjølgerud i Pangea.

Selskapets analyser viser at etterspørselsveksten fremover vil fortsette med 3-5 prosent pr. år.

– Veksten i forretningsreisende er relativt flat, mens det er opplevelse og turisme som øker, forteller Bjølgerud.

Hotellbelegget lå på 69 prosent i fjor, og ligger på det samme hittil i år. Neste år forventer Pangea en liten knekk i belegget til 66 prosent på grunn av alle de nye rommene som blir ferdigstilt.

– I 2020 vil belegget være tilbake på 67 prosent, og året etter tror vi på en normalisering til 68-69 prosent, sier Bjølgerud.

Fra 2014 til 2017 økte omsetningen pr. tilgjengelig rom (revPAR) fra 573 til 708 kroner. Bjølgerud tror den økningen vil fortsette.

– Det er generell etterspørselsvekst, kjedene har bedre yield-management og gjennomsnittskvaliteten har økt. Ny kapasitet fører med seg nye, moderne rom, sier han.

Hotellrådgiver Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting sier at alle de de nye rommene blir en vesentlig økning for hotellmarkedet i hovedstaden.

– Selv for en, i norsk målestokk, hotellgigant som Oslo er to-tre tusen rom på få år mye, sier Wiederstrøm.

Han mener likevel at den relative økningen fra eksisterende romkapasitet ikke er verre enn at bransjen kan takle det.

– Den store x-faktoren er jo etterspørselsutviklingen. Den vet vi ikke så mye om, annet enn at ny romkapasitet har en tendens til å medføre noe etterspørselsvekst i seg selv, sier han.

– Uten å ha deltaljregnet på dette og sjekket status på hvert eneste prosjekt vil jeg anta at belegget vil falle i størrelsesordenen tre til fem prosentpoeng over et par, tre år. I utgangspunktet vil prisene falle noe, men det dempes trolig noe av at den kapasiteten som tilføres i stor grad er i et mer eksklusivt sjikt.

Les også: Eiendomsinvestor blar opp for Oslo-hotell

1121 kroner i gjennomsnitt

Ifølge Wiederstrøm Hotel Consulting er den gjennomsnittlige romprisen i Oslo hittil i år på 1.121 kroner. Det er eksklusiv moms og frokost.

The Hub, som er Royal Christiania i ny drakt, Amerikalinjen og Clarion Hotel Oslo er alle prosjekter til Petter Stordalens Nordic Choice. Til sammen blir det 1.187 rom på de tre hotellene, og alt skal stå ferdig i løpet av neste år.

– Vi kom over tre fantastiske muligheter. Vår multibrandingstrategi gjør oss i stand til å vokse raskere enn våre konkurrenter, sier Petter Stordalen.

– Hva tenker dere om konkurransen i markedet fremover?

– Vi bygger ikke hoteller basert på markedsprognoser for de neste 3-4 årene. Nordic Choice Hotels har evighetens perspektiv på investeringene, og derfor er vi komfortable med en offensiv vekststrategi i våre viktigste markeder. Med nye Clarion Hotel The Hub, Amerikalinjen og Clarion Hotel Oslo får byen tre fantastiske hotellprodukter, og vi føler oss godt rigget for konkurransen vi møter i Oslo-markedet. Jeg gleder meg til åpningsmaraton i 2019.

I tillegg til de nevnte hotellene kommer selskapet med ytterligere 217 rom på markedet i 2020. Da er de ansatte på Haslelinje klare for sine første gjester.

Tilbake i sentrum, i gaten oppkalt etter Peter Tordenskiold og plassert mellom Rådhusplassen og Spikersuppa, står en hotellsjef som endelig kan få ned pulsen. Hotell Verdandi åpnet 13. september i år. Natt til 15. september var det gjester på samtlige 170 rom.

– Jeg sov ikke så godt den natten, men det ble en pangstart i test av hotellet, sier Ronny Wilhelm.

Tidligere kontorer

Hotellet driftes av Norsund Gruppen, men eier av bygget er Caroline Borgersens selskap Tordenskiolds gate 6b. Før hotellprosjektet ble eiendommen brukt til kontorer.

– Det var litt tilfeldigheter. Brikkene falt på plass, forteller Borgersen.

Leietakeren som leide 90 prosent av bygget ville ut av kontrakten. En megler ble engasjert for å finne nye leietakere, og tankene var fortsatt på kontorutleie i gaten i Oslo som er spesiell ved at nummerrekkefølgen går mot sjøen, ikke fra.

– En aktør som var interessert i å starte hotell tok kontakt, sier Borgersen.

Det ble ingen avtale med den aktøren, men Borgersen ble fristet av hotelltanken. Hun har jobbet i bransjen gjennom hele karrieren.

– Vi bygget om selv og vurderte å drive hotellet selv. Til slutt landet vi på en av de mange som tok kontakt med oss, sier Borgersen som også driver et hotell i Buenos Aires i Argentina.

Renoveringen fra kontorer til hotell har kostet rundt 100 millioner kroner.

– Hotellet har fått en pangstart med godt belegg. Vi ser ut til å ha gjort et riktig valg med investeringen.

– Hva tenker du om utleie til hotell versus kontor?

– Vi har ikke kjempelang erfaring med kontorbygg. Dette er faktisk det første bygget vi kjøpte for kontorutleie. Jeg har mer erfaring med hotell, og beliggenheten her er ypperlig. Bygget er laget slik at vi kunne rive all innmaten og starte fra null. Bygget er som skapt for å være et hotell, sier Borgersen.

– Nå er hele bygget leid ut. Når du leier ut til kontorer kan plutselig en eller to etasjer stå tomme, og du må finne en leietaker som passer til lokalet og antallet kvadratmeter. For meg blir det mer komplekst. Hotell er enklere for meg.

Hun har vært hands on under hele ombyggingsprosessen. På samtlige byggemøter utenom ett har hun vært tilstede. Nå står hun på et av hotellets deluxe-rom og ser resultatet. På den ene veggen henger et bilde fra Byarkivet i Oslo. I den andre enden av rommet står hotellsjef Wilhelm.

– Trykket har vært så stort at vi ikke har blitt ferdig med markedsføringen. Først nå har vi rom ledig så vi kan ta bilder, sier Wilhelm.

Les også: Scandic skal bygge Trondheims største hotell

Mangel på tomter

Bård Bjølgerud har sett en trend. Fra sentralt i Oslo og østover er det mange hotellprosjekter. Fra Rådhusplassen og vestover er det ganske lite som skjer. Der er det mangel på tomter og vanskeligere å finne objekter som kan konverteres til hotell.

– Det er også et helt annet konkurransebilde mellom hotell og kontor. I dagens marked er det ofte mer lønnsomt å leie ut til kontor eller bolig. Planene til Aspelin Ramm, Høegh, Strawberry og Nordic Choice i Sommerogata er et unntak fra regelen.

Han mener det ikke er mangel på interesse fra de store kjedene, men det skorter på gode objekter.

– I denne delen av Oslo er hotell mer konkurransedyktig i forhold til kontor, sier Bjølgerud.

På adressen Grønland 16 har det vært både butikk og lompebakeri. I 1933 startet reparasjonene etter en brann. I 1982 ble en bakbygning revet. I år, i 2018, fikk Roger Vodal rammetillatelse til å konvertere 1.500 kvadratmeter kontorlokaler til hotell. I den tilstøtende eiendommene Lakkegata 3 er det allerede åpnet et smarthotell. På den andre naboeiendommen, Grønland 16, starter ombyggingen til hotell i disse dager.

– Beliggenheten på det sentrale Grønland er en av de beste i hele landet for smarthotell-løsninger, sier Vodal.

– Eiendommen er relativt ny og har en struktur og form som er godt egnet til et hotellbygg. Det er allerede installert heis og inngangspartiet er godt egent til etablering av resepsjon. Vi synes det er et særdeles godt utgangspunkt for ombygging.

Usikker på lønnsomhet

Han er i en prosess med å selge eiendommen før eventuell ombygging, så det er ikke sikkert at hotellplanene blir fullført. Et tak på 34 rom spiller negativt inn.

– Det kan bli litt for lite til å gjøre driften lønnsomt. En regulering for Grønland 18 angir maks høyde for området, som gjør at Grønland 16 har minst to etasjer å gå på slik at det totalt sett kan bygges 60 rom. Det gir mulighet for en mer rasjonell hotelldrift, sier Vodal.

Det er ikke smarthotell som er den største konkurrenten til Sigurd Stray, der han står med hjelm og vernesko, men det er nok av andre å frykte. Når Royal Christiania gjenoppstår nyoppusset som The Hub, når Scandic er klar med sine 305 rom og når Clarion Hotel Oslo ønsker sine første gjester velkomne. Alt skjer i 2019. Romflommen kommer.

– Det er fortsatt vekst i turismen, men vi forventer ikke et like bra hotellmarked fremover. Tidene blir tøffere når alle de nye rommene kommer i løpet av kort tid, sier Stray.

Les også:
Fransk slott «gjenoppstår» som luksushotell Luksusdamper ble hotell i Dubai
Saddams luksusbåt blir flytende hotell

Denne saken ble først publisert i Finansavisen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Erdogan truer med å gjenoppta offensiven12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 De kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Kurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Gir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag10:35 Tyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35 NRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17 Høyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16 Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02 Konkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52 Svensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52 Ruud falt på verdensrankingen09:51 Enighet om reformer i Libanon09:51 Far siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34 Tysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33 FNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes
Siste nytt
14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenErdogan truer med å gjenoppta offensiven12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeDe kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenKurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerGir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54NorgeMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag10:35VerdenTyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35KulturNRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17PolitikkHøyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16VerdenIran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02PengerKonkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52SportSvensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52SportRuud falt på verdensrankingen09:51VerdenEnighet om reformer i Libanon09:51NorgeFar siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34PolitikkTysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33PolitikkFNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes
Populært