Passasjerfly kolliderte i mur - fortsatte turen med oppflerret buk

Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix.

Et Boeing-fly fra Air India braste gjennom en murvegg på en og en halv meter. Deretter var i luften i fire timer før piloten valgte å snu.

Det kunne gått skikkelig galt da et Boeing 737-fly fra Air India startet turen fra Trichy i India til Dubai med å brase gjennom en én og en halv meter høy murvegg. Deretter traff flyet annet bakkeutstyr som skal hjelpe piloter med å navigere.

Med store deler av undersiden av flyet revet opp, valgte piloten å trosse advarsler fra flygelederne i tårnet og fortsatte turen mot Dubai med 130 passasjerer og seks besetningsmedlemmer om bord, skriver Washington Post.

Fløy videre

– Vi fortalte piloten om sammenstøtet. Men piloten svarte at det ikke var noe galt med flyet og at alle systemer fungerte som normalt. Men vi fant flere deler av flyet samt flyets antenne på rullebanen, forteller flyplassjef K. Gunasekaran til det indiske nyhetsbyrået IANS.

Les også: – For guds skyld, åpne den jævla døra!

Flyet hadde vært underveis i luften i to timer før piloten til slutt snudde om og landet i Mumbai, omlag fire timer etter avgang. Det skal angivelig ha skjedd «for sikkerhets skyld».

Hendelsen skjedde fredag.

Ingen kom til skade i sammenstøtet.

Mirakel at det gikk bra

Bilder lagt ut på Twitter av undersiden til flyet, slik det så ut etter sammenstøtet, har fått flere til å reagere kraftig. Flere kommenterer at det er et under at flyet klarte å holde seg i luften og at det er et mirakel at det hele gikk bra.

Både pilot og copilot har blitt midlertidig suspenderte mens saken undersøkes, ifølge flyselskapet.

Les også: 70 år siden «Bukken Bruse» styrtet: Filosof reddet livet fordi han røykte

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært