Stadig flere reiser på ferie til andre land

Den globale turismen har økt med 6 prosent i første halvår i år sammenlignet med i fjor, viser nye tall fra FN. Bildet er fra Chania på Kreta, et populært reisemål i Europa. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Den globale turismen har økt med 6 prosent i første halvår i år sammenlignet med i fjor, viser nye tall fra FN. Bildet er fra Chania på Kreta, et populært reisemål i Europa. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den globale turismen har økt i år takket være et oppsving i verdensøkonomien, opplyser FN. Særlig Sør-Europa og Sørøst-Asia nyter økt popularitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall internasjonale turister steg med 6 prosent i årets seks første måneder sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall som ble lagt fram onsdag.

Fra januar til juni ble det registrert 641 millioner turister på verdensbasis, om lag 37 millioner flere enn i samme periode i fjor.

Ifølge FNs organisasjon for turisme (UNWTO) har veksten vært robust i alle verdens regioner.

Storbritannia, Frankrike og Russland er populære reisemål og kan vise til en tosifret økning, mens India og Sør-Korea har hatt den største veksten som reisemål i Asia.

Land i Sør-Europa og ved Middelhavet opplevde en økning på 8,7 prosent i antall utenlandske tilreisende, mens Sørøst-Asia kunne notere seg en rekordstor vekst på 9,4 prosent.

Les også:

Venezia vurderer alkoholforbud for å bekjempe turisme

Palma de Mallorca forbyr AirBnb

Populære strender truet - stenges for turisme

– Turisme står for 8 prosent av globale CO2-utslipp

– Reiseliv er ikke bare turisme