Stadig flere reiser på ferie til andre land

Den globale turismen har økt med 6 prosent i første halvår i år sammenlignet med i fjor, viser nye tall fra FN. Bildet er fra Chania på Kreta, et populært reisemål i Europa. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Den globale turismen har økt med 6 prosent i første halvår i år sammenlignet med i fjor, viser nye tall fra FN. Bildet er fra Chania på Kreta, et populært reisemål i Europa. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den globale turismen har økt i år takket være et oppsving i verdensøkonomien, opplyser FN. Særlig Sør-Europa og Sørøst-Asia nyter økt popularitet.

Antall internasjonale turister steg med 6 prosent i årets seks første måneder sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall som ble lagt fram onsdag.

Fra januar til juni ble det registrert 641 millioner turister på verdensbasis, om lag 37 millioner flere enn i samme periode i fjor.

Ifølge FNs organisasjon for turisme (UNWTO) har veksten vært robust i alle verdens regioner.

Storbritannia, Frankrike og Russland er populære reisemål og kan vise til en tosifret økning, mens India og Sør-Korea har hatt den største veksten som reisemål i Asia.

Land i Sør-Europa og ved Middelhavet opplevde en økning på 8,7 prosent i antall utenlandske tilreisende, mens Sørøst-Asia kunne notere seg en rekordstor vekst på 9,4 prosent.

Les også:

Venezia vurderer alkoholforbud for å bekjempe turisme

Palma de Mallorca forbyr AirBnb

Populære strender truet - stenges for turisme

– Turisme står for 8 prosent av globale CO2-utslipp

– Reiseliv er ikke bare turisme

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært