Meny

Color Line innstiller avganger på grunn av uværet

Color Lines Super Speed 2 skulle ha gått i rute mellom Larvik og Hirtshals fredag kveld, men den turen blir det ikke noe av. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Color Line innstiller en rekke avganger på grunn av det varslede uværet som er ventet å feie inn over Sør- og Østlandet.

Telemarksavisa skriver at avgangen med Superspeed fra Larvik til Hirtshals fredag klokka 17.30 er innstilt.

Ifølge Color Lines ruteoversikt er også avgangen Kristiansand–Hirtshals klokka 16.30 innstilt. Naturlig nok er også returavgangene fra Hirtshals klokka 20.45 og 22.15 innstilt.

Den varslede vinden har ført til at farenivået er høynet til oransje – det nest høyeste nivået. Både politiet og brannvesenet ber folk om å ta nødvendige forholdsregler før vinden setter inn for fullt utover fredagen.

– Det kommer et nytt kraftig lavtrykk inn mot Sør-Norge. Denne gangen er det Rogaland, Sørlandet og Østlandet som blir hardest rammet. Utover fredag vil vinden øke på til full storm, vi får vindkast helt opp i 45 meter per sekund, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Yr.

I Skagerrak kan det i korte perioder komme bølger på 10 meter, skriver Dagbladet.

Les også: Over 15.100 uten strøm under uværet på Vestlandet

Se video: Varsler mer uvær i helga

Voldsom vind

I Kristiansand har barnehagene og skolene sendt ut melding til alle foreldre på utsatte steder, og ber dem om å hente barna før stormen setter inn. Oppvekstetaten ber også om at alle uteaktiviteter avlyses senest fra klokken 12, skriver Fædrelandsvennen.

Både i Rogaland, på Sørlandet og i Telemark, Vestfold, Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus blir det voldsom vind fra fredag ettermiddag. I sørøst og sør kan vindkastene komme opp i 35 til 45 sekundmeter, og først lørdag morgen vil vinden avta.

Les også: Nytt stormsenter treffer Sør-Norge

Vanskelige kjøreforhold

På Østlandet kan det lokalt komme kraftige vindkast på mellom 30 og 40 meter per sekund, og her vil det roe seg først utpå lørdagsformiddagen. I Oppland og Hedmark er det varslet vindkast på opp mot 25 sekundmeter fram til kvelden lørdag.

Meteorologene advarer imidlertid spesielt mot den varslede vinden inne i landet, der man ikke er vant til at det blåser så mye som langs kysten. Det advares dessuten om vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge i hele helgen, med både sterk vind og snø. Her er farenivået satt til gult nivå.

Les også:  Nytt stormsenter treffer Sør-Norge

Reise
Populært