Meny

Utvider flyplassen på Gardermoen for 3,3 milliarder kroner

Illustrasjonsfoto som viser den nye utvidelsen av Oslo Lufthavn. Utvidelsen skjer som en forlengelse av piren som på bildet skrår nedover: Nordic — Office of Architecture.
For å øke kapasiteten for reisende utenfor Schengen-området, vil Avinor utvide Oslo lufthavn på Gardermoen med 30.000 kvadratmeter.

Halvannet år etter at Nye Oslo lufthavn offisielt åpnet torsdag 27. april i fjor, stikkes spaden på nytt i jorden for å utvide kapasiteten på flyplassen.

Om tre uker starter utbyggingsprosjektet «Utvidelse Non-Schengen Øst». Fram til sommeren 2022 vil arbeidet med å utvide flyplassen med 30.000 kvadratmeter pågå.

Utvidelsen av Gardermoen skjer østover, dit du kommer ved å ta til høyre etter sikkerhetskontrollen og passerer passkontrollen. Denne delen av terminalen forbeholdes fly som går ut av Schengen-området.

Prislappen på de planlagte arbeidene er satt til 3,3 milliarder kroner, opplyser Avinor onsdag.

Les også:   Gardermoen skal bygges ut nok en gang

Neste uke innkalles entreprenører og leverandører til et informasjonsmøte før byggearbeidene starter.

Hensikten med utvidelsen er å møte den økte passasjertrafikken til land utenfor Schengen-området. I dag kan flyplassen håndtere 5,5 millioner reisende årlig, etter utvidelsen blir dette utvidet til 8 millioner.

– De siste årene har trafikken til og fra land utenfor Schengen vist en betydelig større vekst enn trafikk innenfor. At vi legger til rette for denne trafikken med å bygge god og tilpasset infrastruktur er helt nødvendig. Det vil gi Norge økt konkurransekraft og store samfunnsøkonomiske gevinster, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas på Avinor Oslo lufthavn.

Les også:  Flere reiste fra Gardermoen i fjor

Reise
Populært