Flere nordmenn dopet ned og ranet i sommer

– I de fleste tilfellene har de norske turistene vært på et utested og hatt det hyggelig. Så har noen puttet noe i drinken deres, slik at de fikk black-out og ble helt satt ut, sier Roy Vetaas, reiseekspert i Tryg Forsikring.
– I de fleste tilfellene har de norske turistene vært på et utested og hatt det hyggelig. Så har noen puttet noe i drinken deres, slik at de fikk black-out og ble helt satt ut, sier Roy Vetaas, reiseekspert i Tryg Forsikring. Foto: Foto: Colourbox - Tryg Forsikring / hegnar.no
Artikkelen fortsetter under annonsen

De verste landene er Kroatia, Albania og Bulgaria.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er en markant økning i antall nordmenn som blir dopet ned og ranet på utenlandsferie i år, sammenlignet med tidligere. Ferske tall fra Tryg Forsikring viser at de verste landene er Kroatia, Albania og Bulgaria, men også i land som Spania og Italia blir dette mer vanlig.

– I de fleste tilfellene har de norske turistene vært på et utested og hatt det hyggelig. Så har noen puttet noe i drinken deres, slik at de fikk black-out og ble helt satt ut. Når de våknet og kom til seg selv en stund etter, var de gjerne frastjålet alt av verdisaker, sier Roy Vetaas, reiseekspert i Tryg Forsikring.

Les også: Stor interesse for «verdens lengste flyrute»

Flest kvinner blir rammet

– Det er ingen tvil om at det er flere saker med neddoping i år enn tidligere.

Vi ser også at det er desidert flest kvinner som har opplevd dette, og i mange tilfeller har de blitt frastjålet alt av betalingskort og til og med passet sitt, sier den erfarne reiseeksperten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han anbefaler alle som blir utsatt for slike metoder å oppsøke lege raskest mulig i tilfelle man trenger behandling mot stoffer man har fått i seg. I tillegg bør forholdet anmeldes til politiet.

Les også: Denne flyruten drar inn de største inntektene

Historien gjentar seg: Hundrevis av nordmenn ofre for svenske bilkjeltringer

Blir truet til å betale

En annen svindeltrend Tryg Forsikring opplever i år er nordmenn på ferie i utlandet som opplever å bli truet til å betale usaklig høye barregninger.

– Det som går igjen i disse sakene er at ofrene er menn som har oppsøkt et utested og deretter bestilt drikkevarer uten å sjekke prisen på forhånd. Når man så får regningen kan gjerne én drink koste opptil 1000 kroner. Nekter man å betale dukker det fort opp noen kraftige karer fra bakrommet, og de fleste føler seg truet til å betale den skyhøye regningen for å unngå slagsmål og juling, sier Vetaas.

Les også: Scandic skal bygge Trondheims største hotell

(Artikkelen er først publisert på hegnar.no)