Badestrand på Gran Canaria stengt på grunn av hai

Turiststranden Playa de Las Burras sør på Gran Canaria har blitt stengt tre ganger siste uken på grunn av hai. Foto: Wikimedia Commons.
Turiststranden Playa de Las Burras sør på Gran Canaria har blitt stengt tre ganger siste uken på grunn av hai. Foto: Wikimedia Commons.

Den populære turiststranden Playa de Las Burras i San Augustín sør på Gran Canaria ble onsdag stengt for bading på grunn av hai.

Det er tredje gang siden lørdag at det er observert hai nær Playa de Las Burras, skriver Canariajournalen.

Denne gang ble stranden bare holdt stengt i noen minutter i påvente av at livreddere hadde jaget bort haiene. Lørdag var stranden stengt i flere timer, mens den på søndag ble holdt stengt i to timer.

Haiene var av typen makrellhai, også kalt makohai, som er verdens raskeste haiart med en angivelig toppfart på rundt 70 kilometer i timen. Haiarten er imidlertid ikke regnet for å være farlig for mennesker.

Les også: Egypt: Hai drepte turist

Ifølge Canariajournalen er det ikke uvanlig at makrellhai dukker opp nær kysten sør på Gran Canaria. Det har imidlertid aldri vært registret alvorlige haiangrep på mennesker på Kanariøyene, kun noen få tilfeller der folk er bitt av småhaier.

Fiskeoppdrett i nærheten kan være en årsak til at haiene blir tiltrukket.

Les også: Mann pågrepet for å ha stjålet hai i USA

Personvernpolicy