Meny

Nå kan du overnatte på Den kinesiske mur

Se video av det svært unike overnattingsstedet på Den kinesiske mur.
Eksklusive overnattinger på verdens største byggverk skal redde Den kinesiske mur fra fotturistenes slitasje.

Den kinesiske mur

Den kinesiske mur strakte seg langs de historiske nordlige grenseområdene til Kina, og var opprinnelig et forsvarsverk mot ulike nomadiske grupper på den eurasiske steppe. Muren ble også brukt til grensekontroll og fortolling av varer langs den historiske Silkeveien.

Muren ble utpekt som et av Unescos verdensarvsteder i 1987.

Muren ble fullført under Ming-dynastiet (1368-1644). Muren vi kan se i dag overlapper delvis med en mur som ble bygd til vern mot hunerne allerede på 300-tallet f.Kr. Den regnes fremdeles som verdens største byggverk, ifølge SNL.no. Muren mistet sin militære betydning fra midten av 1600-tallet.

Delene bygget under Ming-dynastiet er målt til cirka 8850 kilometer, inkludert sidelinjer. Flere strekninger ligger i ruiner. Murens høyde varierer fra cirka 6 til 15 meter, med vakttårn plassert med jevne mellomrom flere strekninger.

Opprinnelig var muren bygd av jord, stein, tre og andre materialer. Den var for det meste dekket av murstein.

Kilder: SNL.no , Wikipedia

– Det er én ting turistene som besøker Den kinesiske mur aldri har fått oppleve; nemlig å overnatte på muren.

Det skriver selskapet Airbnb som i begynnelsen av august har loddet ut en overnatting for to personer i et av vakttårnene langs muren. Konkurransen sparket i gang et samarbeid mellom Airbnb og Beijings Tourism Development Committee for å tjene penger til restaurering av muren.

Se video øverst i saken.

Konkurransevinneren og en venn sendes på fottur til det som må være et av de mest fortryllende overnattingsstedene i verden. I tillegg til en overnatting de sent vil glemme, vil vinnerne få servert et gourmetmåltid laget kun for dem og delta på en rekke aktiviteter.

Se også: Restaurerings-tabbe på Den kinesiske mur

(Artikkelen fortsetter under)

I dette vakttårnet kan du nå overnatte. Hvor mye det vil koste er ikke offentliggjort ennå. Foto: Pressefoto/Airbnb

Ifølge danske Trends and Travel er formålet med den nye og spennende overnattingsmuligheten å få turistene til å forstå hvor viktig det er å beskytte og bevare muren som turistattraksjon. Hvert år renoveres muren for en formue på grunn av slitasjen etter de mange fotturistene som besøker muren hvert år.

Et eksklusivt overnattingssted vil hjelpe Beijings Tourism Development Committee til å tjene gode penger på turister som ønsker mer enn bare en fottur langs muren. Hvor mye en natt i vakttårnet vil koste er foreløpig ikke kjent.

Les også:

Innsamlingsaksjon for å redde Den kinesiske mur

Berømte murer: Fra forsvarsverk til turistmagneter

SE VIDEO: Den kinesiske mur kan kollapse:

Reise
Populært