Meny

Global hetebølge fra Beijing til Bukhar: «Vi takler det på forskjellige måter»

I Paris valgte mange å bade i fontener for å kjøle seg ned.
I Paris valgte mange å bade i fontener for å kjøle seg ned. Foto: Geoffroy Van Der Hasselt / AFP

Bading i Nilen, våte håndklær, sekker av ris – mennesker fra ni land rundt om i verden forteller oss hvordan de takler – eller ikke takler – den ekstreme heten.

I Kairo bader folk i Nilen og bruker sekker med ris til å absorbere heten i hjemmene sine. I Tokyo går folk rundt med parasoller. Bønder i Bukhara ser mørkt på fremtiden, mens flyktninger i Jordan dekker seg til med våte håndklær.

Og alle som har mulighet, benytter seg av air air-condition.

Over hele verden forsøker mennesker å takle den intense og langvarige heten. Som alltid er det de mest sårbare i samfunnet – de hjemløse, eldre, fattige og de utstøtte – som er mest utsatt.

Mahmoud Mohamed (21), student, Kairo. Temperatur: 40 grader

Jeg bor i et hus på øya Waraq i Nilen, sammen med onklene mine og familiene deres, samt besteforeldre. Da vi var barn brukte vi å bade i Nilen, og noen av oss gjør det fortsatt, for å takle heten.

Familien sparte penger og kjøpte air-condition til stuen, og nå er det der alle tilbringer dagen. Her lager vi mat, ser på TV, leker eller studerer. Det er imidlertid ikke alltid den virker, siden strømnettet er veldig svakt.

Bestemoren min brukte å putte sengetøyet i fryseren eller kjøleskapet, eller holdt en pose kaldt vann mot ryggen vår. Moren min brukte et triks fra Øvre Egypt: Å absorbere heten ved hjelp av sekker med ris eller bokhvete.

Jeg legger opp dagen slik at jeg kan tilbringe den i kontorer med air-condition, enten på universitetet eller på jobben, og drar ikke hjem før det har blitt sent. Jeg tar T-banen hver dag, og når det er varmt svetter alle mye, og det lukter. Noen ganger bryter t-banen sammen på grunn av varmen.

Intervju: Ruth Michaelson og Adham Youssef, Kairo

Saken fortsetter under bildet

Barn i Tokyo. Foto: Kazuhiro Nogi / AFP
Barn i Tokyo. Foto: Kazuhiro Nogi / AFP

Nako Kawaguchi (38), administrasjonsassistent, Tokyo. Temperatur: 31 grader

Denne sommeren har vært mye verre enn den i fjor. Varmen som reflekteres fra bakken har vært mye mer intens, sammenlignet med de siste par årene. Jeg bruker en parasoll, men den hjelper egentlig ikke, siden bakken er så varm.

Jeg prøver å holde meg i skyggen, drikker masse vann, og bruker air-condition hjemme om natten. Tidligere somre brukte jeg en timer som slo av air-condition to timer etter at jeg vanligvis har sovnet, men nå står den på natten igjennom.

Nako Kawaguchi i Tokyo.
Nako Kawaguchi i Tokyo.

Når jeg går fra kontoret for å kjøpe lunsj, prøver jeg å dra et sted i nærheten. I helgene forsøker jeg å holde meg innendørs når solen står høyt på himmelen. Noen ganger prøver jeg å rømme fra Tokyo, til kjøligere områder. Men også der er det for varmt i år.

Da jeg var liten kunne jeg sove med åpent vindu, men det kan jeg ikke nå lenger. Jeg er bekymret over at temperaturene stiger på grunn av klimaforandringer, og håper Amerika vil fortsette å overholde Parisavtalen. Vi blir mer og mer avhengig av air-condition, noe som krever mer strøm, og jeg tror det bare vil bli varmere på grunn av det.

Intervju: Daniel Hurst, Tokyo

Les også: Svensk par: – Vi var ufrivillige narko-kurerer

Elmer Fecteau (66), bor på et herberge for hjemløse, Montreal. Temperatur: 25 grader

Det har vært dager der jeg ikke har kunnet oppholde meg utendørs særlig lenge. Vi har alltid hatt et par spredte uker med varmt vær her i Montreal, men nå føles det som om vi har intens hete i dobbelt så lange perioder.

Elmer Fecteau bor på et herberge for hjemløse i Montreal. Foto: illian Kestler-D’Amours​ for Guardian Cities​
Elmer Fecteau bor på et herberge for hjemløse i Montreal. Foto: illian Kestler-D’Amours​ for Guardian Cities​

Jeg bor hos Old Brewery Mission (en frivillig organisasjon som hjelper hjemløse i Montreal), og prøver også å hjelpe ungdommer som bor på gaten; de er i en verre situasjon enn meg, siden de ikke har air-condition.

Det å få i seg nok vann er vanskelig. Den frivillige organisasjonen gir oss ispinner (med elektrolytter) … sånn sett får vi i oss salter og andre ting vi trenger. Men vi blir dehydrerte uten å merke det. Plutselig begynner du å bli svimmel, og det er da folk kommer ut for uhell og skader seg. Det er ikke nødvendig å kjøpe flaskevann, man trenger bare kjøpe en god drikkeflaske som man kan ta med seg rundt omkring. Men vi trenger flere drikkefontener i parkene.

Jeg har bronkitt og lungebetennelse. Hvis jeg går herfra til Saint Denis og Sherbrooke (et veikryss omtrent to kilometer unna), må jeg ta to eller tre kvartal i slengen, og sette meg ned på et sted med AC og hvile – eller sitte og hoste – på grunn av forurensing og hete. Hostingen er fæl når den setter i gang.

Forsøk å finne et vennlig tre i byen, og gi det en klem. Du må finne steder med air-condition, kjøpesentre og store butikker er bra steder. Folk burde tenke på at andre mennesker også trenger vann og air-condition. Ta deg tid til å avse et smil og litt vann.

Intervju av Jillian Kestler-D´Amours, Montreal

Les også: Rekordhøy tømmerpris i sommer

Damir Yadgarov (80), bomullsbonde, Bukhara. Temperatur: 35 grader

Hele denne regionen er avhengig av kvaliteten på bomullen vi produserer. På grunn av det ekstremt tørre klimaet må vi holde jorden så fuktige som mulig sommeren gjennom, for å få en god avling på høsten. Dette er vanskelig, siden vannet fordamper stadig raskere etter hvert som temperaturen stiger. Mange lokale bønder setter seg i gjeld for å få vannet jordene sine.

For mange år siden laget man en ny kanal som skulle frakte vann til jordene i Bukhara fra Amu Darya, elven som renner mellom Uzbekistan og Turkmenistan. Et knippe mindre elver nær Bukhara hadde tørket ut. For bare 20 eller 30 år siden var det lettere å være bonde her; temperaturene var lavere og det regnet mer om sommeren.

Vi må ta dette problemet på alvor. Livet vil bli veldig vanskelig dersom temperaturene fortsetter å stige.

Intervju: Sevil Khikmatova

Thanassis Ksaksiris (45), bonde og selger, Athen. Temperatur: 31 grader

Jeg har to jobber, i likhet med de fleste som selger varer på laikes (bondens marked): To dager i uken dyrker jeg frukt og grønnsaker på åkrene i Marathonas (en by omtrent en times kjøretur nordøst for Athen), hvor jeg og familien min bor. Fem dager i uken selger jeg det har dyrket frem på forskjellige laikes rundt omkring i Athen.

Saken fortsetter under bildet

Barn bader i en fontene i Athen. Foto: Petros Giannakouris / AP
Barn bader i en fontene i Athen. Foto: Petros Giannakouris / AP
Thanassis Ksaksiris, forteller at jobben kan bli uutholdelig om sommeren. Foto: Foto: Clea Skopeliti for Forsatte Byer
Thanassis Ksaksiris, forteller at jobben kan bli uutholdelig om sommeren. Foto: Foto: Clea Skopeliti for Forsatte Byer

Å jobbe utendørs er alltid verst i begynnelsen av en hetebølge – etter hvert tilpasser kroppen seg så mye den kan, og du begynner å bli vant til det. Her på markedet er det levelig på ettermiddagen fordi vi har parasoller over hver bod.

Det er verre å jobbe ute på åkeren. Der er det ingen skygge, og man står konstant i solsteken. Vi begynner å jobbe klokken seks om morgenen, når det er dagslys, men ikke for varmt. Så hviler vi fra klokken elleve på formiddagen, og begynner å jobbe igjen etter klokken fire. Da fortsetter vi til det blir mørkt. Det er også helt avgjørende å kle seg i antrekk tilpasset den greske solen, i lyse klær og hatter.

Intervju: Clea Skopeliti, Athen

Logan Wang (27), Beijing. Temperatur: 35 grader

Hetebølgen i år har vært uvanlig, på grunn av kombinasjonen med høy luftfuktighet over flere dager – det er som å leve i en badstue. En kollega av meg sa at han for fire-fem år siden kunne kjøle seg ned i skyggen om sommeren; nå bader han i svette så snart han setter foten utenfor døra. Aircondition er det eneste som hjelper.

En kvinne og hennes hund tar en dukkert i innsjøen Houhai i Beijing. Foto: Wu Hong / EPA
En kvinne og hennes hund tar en dukkert i innsjøen Houhai i Beijing. Foto: Wu Hong / EPA

Med beliggenhet nord i Kina, har Beijing vanligvis hatt lite regn og luftfuktighet. Det tok kort tid å tørke klær man hadde vasket, men i år tar det ukesvis å få de tørre. Jevnlig får vi kraftige regnskyll, og det føles som om jeg bor i en by ved kysten.

Tidligere var det kun temperaturrekorder som fanget folks oppmerksomhet i Kina. Hjembyen min Wuhan er kjent for sine glohete somre, men det var ikke verre enn at moren min kunne jogge på varme sommerdager. I det siste har temperaturen i Wuhan steget så høyt som 38 varmegrader, den 21. juli, og den holdt seg på 37-38 grader i dagene som fulgte. Det er bare et spørsmål om tid før det stiger til 40 grader eller varmere.

Logan Wang: Det minner meg om skrekkfilmer som 2012 og «The Day After Tomorrow». Foto: Privat
Logan Wang: Det minner meg om skrekkfilmer som 2012 og «The Day After Tomorrow». Foto: Privat

Folk har begynt å tilbringe ferien sin oppe i fjellene, hvor temperaturen er lavere. Inne i byen er det fullt av betongblokker og bygninger, som har begrenset evne til å absorbere varmen. Økosystemet har en egen evne til å justere temperaturen, og skape balanserte levekår. Vi trenger å finne en måte å bygge opp økosystemet igjen, gjenskape balansen.

Sendt inn via internett

Hamda Al-Marzouq (27), organisator i flyktningeleiren Zaatari i Jordan. Temperatur: 37 grader

Dette er et ørkenområde, og vi lider. Om sommeren er det så støvete her. Vi bor i en campingvogn laget av metall, og det er veldig varmt.

Vi takler heten på forskjellige måter: Våkner tidlig og heller vann på gulvet. Så heller vi vann på oss selv. Ofte dynker vi håndklær i vann, og surrer dem rundt hodet. Dersom det er sandstorm ute, må vi holde oss inne. Sandstormene kommer ofte, og plutselig. Da må vi lukke vinduene, og det blir kvelende inne i campingvognen. Vi dynker håndklærne i vann, og forsøker å puste gjennom dem.

Vi har strøm fra klokken seks om kvelden, til klokken fire om morgenen. Men vi hadde trengt strøm til elektriske vifter når dagen er på sitt varmeste. Før hentet vi vann i jerrykanner, som vi måtte bære over lange avstander. Nå er det et vann-nett på plass, og det gjør ting enklere. Vi trenger ikke lengre stå i lange køer og slåss for å få tak i vann.

Intervju: Oliver Holmes, Jerusalem.

Det bor nesten 80.000 mennesker i Zaatari flyktningleir i Jordan. Foto: HRAFF
Det bor nesten 80.000 mennesker i Zaatari flyktningleir i Jordan. Foto: HRAFF

Otar Nemsadze (34) Tbilisi. Temperatur: 33 grader

Denne sommeren har vært ekstrem. Det var over 40 grader i juli, som historisk sett har hatt et gjennomsnitt på 30 grader. For første gang fikk jeg installert air-condition hjemme. Konen min er gravid, og vi holdt rett og slett ikke ut heten hjemme. Vi forsøkte å unngå air-condition siden det ikke er bra for miljøet, og prøvde heller å greie oss med vifter, men det gikk ikke.

De som har råd til det, reiser vanligvis fra Tbilisi i august. Da drar de til sommerhuset sitt i en av de små landsbyene rundt byen. Men siden det var så varmt, forsøkte folk å komme seg ut av byen tidligere. Det blir så mye smog at folk ikke kunne gå utendørs på dagtid. Byen føles forlatt.

Inntrykket mitt er at det har blitt varmere og varmere for hvert år, de siste fem årene eller ennå lengre. Det er bekymringsverdig. Lokale myndigheter forsøker å bedre luftkvaliteten, men fokuserer bare på personbiler. Det handler ikke bare om biler, men også menneskene som bor i byen. Vi trenger en bevisstgjøring, men det ser ut til at problemet med klimaforandringer har lav prioritet. Folk er mer bekymret over andre ting.

Intervju: Elle Hunt

Tbilisi, Georgia. Foto: Colourbox
Tbilisi, Georgia. Foto: Colourbox

Oversatt av Henning Scherer Skjørsæter Pressworks © Guardian News & Media Limited

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:52 Horneland etter cupfiaskoen: – Dette knekker ikke meg09:39 Norske næringslivstopper tiltalt i USA09:27 KrF oppsummerer sitt første halvår i regjering09:17 Huawei-ansatte har samarbeidet med Kinas forsvar09:16 MC-fører omkom etter ulykke ved tunnel09:15 Norge støtter forslag om å kaste Tyrkia ut av F-35-programmet09:14 Maduro advarer motstandere etter påstått avsløring om kupp09:14 Menn tiltalt for produksjon av 300 kilo amfetamin09:13 Avslutningsvilje skal sende Norge videre i VM09:12 FIFA åpner disiplinærsak mot Kamerun09:11 Ny tøff utfordring for Norges venstreside i fotball-VM08:23 Tusenvis flykter fra vulkan på Papua Ny-Guinea08:04 Norske bønder har lavere tillit til dyrevernere enn EU07:44 30 år siden Gyula Horn klippet hull i jernteppet mellom Øst og Vest07:42 Halvutdannede lærere i Nord-Norge får skreddersydd tilbud07:41 Australsk student skal være pågrepet i Nord-Korea07:35 Ny sikkerhetsrisiko på Boeing 737 MAX avdekket07:32 Saudi-Arabia forbyr shorts og stirring07:29 Nesten halvparten av utenlandstogene fra Oslo borte siden 199007:25 To døde og sju skadd i flyulykke i Russland07:21 Mann dømt for voldtekt av småjente07:19 Birgitte-saken: Justisministeren vurderer å endre reglene07:17 Charlottesville forsøker å legge høyreekstremt angrep bak seg22:55 Ny cupbombe: Aalesund slo ut Rosenborg på straffer22:15 Grøvdal VM-klar på 5000 meter21:47 Kaiplass for KNM Helge Ingstad koster tre millioner kroner21:17 Plutselig uvær: Løse kumlokk, mye vann og trær falt ned20:52 Forsker om Trumps forhandlingsspill: – Bruker press og utvikler et personlig forhold20:29 Svensk næringslivsleder frifunnet i lagmannsretten20:28 Slik vil NATO svare på Putins nye raketter20:27 Kroatiske Marija Buric blir Jaglands etterfølger i Europarådet20:27 26-åring dømt til å betale millionerstatning for drapsforsøk20:26 Forskning: Skolebarn har godt av å ta en blund i løpet av formiddagen20:25 Nav må fastslå farskap for foreldreløse barn19:55 Brann fikk juling i cupens 4. runde – også Stabæk slått ut19:50 SV vil utvide boligmarkedet med allmenne boliger - hjelper ikke, mener forsker19:43 Drømmestart for Carlsen i Kroatia19:24 Kronprinsesse Mette-Marit gir ut bok19:09 Sjögren: – Vi respekterer England, frykter dem ikke18:37 Ny bunnrekord for Frp på måling18:22 Nederlands statsbaner betaler erstatning til jøder18:16 Milliardær tar DNA-sak til Strasbourg17:33 Klokke-stuntet: – Min håndtering ikke god nok17:27 NHST kjøper hele Fiskeribladet17:04 55.000 i Oslo får tilbake 250 millioner i eiendomsskatt17:02 – Arabere mindre religiøse16:37 Ti mistet livet da varebil krasjet nær grensen til Hellas16:32 Erna Solberg tror på løsning i bompengestriden16:15 Mexicansk dommer i Norges VM-kvartfinale16:14 Fireåring fikk i seg hasj på festival i Kvinesdal15:59 Norge bidrar med fregatt, ubåt og seks F-35-fly til nytt beredskapsinitiativ i NATO15:42 – Nå har man jo til og med båret bevisstløse folk om bord15:41 Danmarks neste statsminister møtt med jubel15:39 Solskjærs første signering er klar14:44 Kameraovervåking innføres i slakterier14:41 Sjögren etter treningssmell: – Ingen fare med Caro14:20 Sjakkprofiler ut mot Carlsen: – En stor tragedie13:52 Iran passerer grense for anriket uran13:51 Håpefulle demokrater møtes til debatt13:23 Hetebølge i Europa nærmer seg rekordvarme13:03 Kommune fortviler: – Vi har ingen mulighet til å regulere12:57 Tottenham setter klubbrekord for å hente Lyon-spiller12:55 Kvinne til sykehus etter dresinulykke12:29 Drapssiktet mann løslatt i Florø12:28 Sykdomsutbrudd i Englands VM-tropp før Norge-møtet12:15 Hjelmeset gir seg som skiskytternes idrettssjef12:09 Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept12:03 Laengen klar for Tour de France11:52 Menneskesmuglerbil krasjet i Tyrkia - minst ti døde11:20 Varmt sommervær i vente på Sør- og Østlandet11:18 Thorsnes ble inspirert av England11:15 – Dette er konsekvensen av Trumps umenneskelige politikk10:21 Brasils president trekker omstridt våpenlov10:13 NATO sikter mot verdensrommet10:12 REC Solar permitterer minst 100 ansatte09:41 45-åring innrømmer drap på tysk politiker09:41 Reddet stortingssalens opprinnelige riksvåpen fra søpla09:23 Hyrer inn jurister for å vurdere Carlsens stunt09:10 Kritisk for bussjåfør etter utforkjøring08:59 Flere kvinner enn menn får reseptbelagte legemidler08:58 Franske seertall: Kvinneandelen lavere enn i mennenes VM08:54 Erna oppsummerer halvår i strid motvind08:44 Migrantbarn flyttet tilbake til skandalemottak08:40 – Bussjåføren tar veldig stor risiko på andres vegne08:39 Kraftig jordskjelv rammet Mellom-Amerika08:15 Demonstranter i Hongkong ber om internasjonal støtte08:05 VM-laget scorer også på sosiale medier08:04 Svensk politi etterforsker eksplosjon08:02 Stadig flere misbruker kokain og opioider06:59 Krüger: – Utfordrende når folk forteller deg hva du skal være fornøyd med06:40 Mjelde vil ha rett til å erte klubbvenninnene06:32 Europa mot USA i fotball-VM, harde bud i OL-kampen06:30 Friskmeldt og jobbsugen Erlandsen: – Aldri aktuelt å tenke at dette ikke går bra06:30 Kraftig økning i antall selvmord i USA06:20 Avgått OUS-direktør får ny jobb ved sykehuset06:15 Enighet om ny rød regjering i Danmark06:15 Betenkt over rolleblanding ved utsendelse av utlendinger05:55 Dette skjer i dag05:34 Dette skjedde i natt05:05 Enorm økning i mobbesaker etter lovendring
Siste nytt
09:52SportHorneland etter cupfiaskoen: – Dette knekker ikke meg09:39PengerNorske næringslivstopper tiltalt i USA09:27PolitikkKrF oppsummerer sitt første halvår i regjering09:17VerdenHuawei-ansatte har samarbeidet med Kinas forsvar09:16NorgeMC-fører omkom etter ulykke ved tunnel09:15NorgeNorge støtter forslag om å kaste Tyrkia ut av F-35-programmet09:14VerdenMaduro advarer motstandere etter påstått avsløring om kupp09:14VerdenMenn tiltalt for produksjon av 300 kilo amfetamin09:13SportAvslutningsvilje skal sende Norge videre i VM09:12SportFIFA åpner disiplinærsak mot Kamerun09:11SportNy tøff utfordring for Norges venstreside i fotball-VM08:23VerdenTusenvis flykter fra vulkan på Papua Ny-Guinea08:04NorgeNorske bønder har lavere tillit til dyrevernere enn EU07:44Politikk30 år siden Gyula Horn klippet hull i jernteppet mellom Øst og Vest07:42NorgeHalvutdannede lærere i Nord-Norge får skreddersydd tilbud07:41VerdenAustralsk student skal være pågrepet i Nord-Korea07:35VerdenNy sikkerhetsrisiko på Boeing 737 MAX avdekket07:32ReiseSaudi-Arabia forbyr shorts og stirring07:29ReiseNesten halvparten av utenlandstogene fra Oslo borte siden 199007:25VerdenTo døde og sju skadd i flyulykke i Russland07:21NorgeMann dømt for voldtekt av småjente07:19NorgeBirgitte-saken: Justisministeren vurderer å endre reglene07:17VerdenCharlottesville forsøker å legge høyreekstremt angrep bak seg22:55SportNy cupbombe: Aalesund slo ut Rosenborg på straffer22:15SportGrøvdal VM-klar på 5000 meter21:47NorgeKaiplass for KNM Helge Ingstad koster tre millioner kroner21:17NorgePlutselig uvær: Løse kumlokk, mye vann og trær falt ned20:52VerdenForsker om Trumps forhandlingsspill: – Bruker press og utvikler et personlig forhold20:29NæringslivSvensk næringslivsleder frifunnet i lagmannsretten20:28PolitikkSlik vil NATO svare på Putins nye raketter20:27PolitikkKroatiske Marija Buric blir Jaglands etterfølger i Europarådet20:27Norge26-åring dømt til å betale millionerstatning for drapsforsøk20:26Helse og livsstilForskning: Skolebarn har godt av å ta en blund i løpet av formiddagen20:25NorgeNav må fastslå farskap for foreldreløse barn19:55SportBrann fikk juling i cupens 4. runde – også Stabæk slått ut19:50PengerSV vil utvide boligmarkedet med allmenne boliger - hjelper ikke, mener forsker19:43SportDrømmestart for Carlsen i Kroatia19:24KulturKronprinsesse Mette-Marit gir ut bok19:09SportSjögren: – Vi respekterer England, frykter dem ikke18:37PolitikkNy bunnrekord for Frp på måling18:22VerdenNederlands statsbaner betaler erstatning til jøder18:16NorgeMilliardær tar DNA-sak til Strasbourg17:33NæringslivKlokke-stuntet: – Min håndtering ikke god nok17:27NæringslivNHST kjøper hele Fiskeribladet17:04Penger55.000 i Oslo får tilbake 250 millioner i eiendomsskatt17:02Livet– Arabere mindre religiøse16:37VerdenTi mistet livet da varebil krasjet nær grensen til Hellas16:32PolitikkErna Solberg tror på løsning i bompengestriden16:15SportMexicansk dommer i Norges VM-kvartfinale16:14NorgeFireåring fikk i seg hasj på festival i Kvinesdal15:59PolitikkNorge bidrar med fregatt, ubåt og seks F-35-fly til nytt beredskapsinitiativ i NATO15:42Norge– Nå har man jo til og med båret bevisstløse folk om bord15:41PolitikkDanmarks neste statsminister møtt med jubel15:39SportSolskjærs første signering er klar14:44NorgeKameraovervåking innføres i slakterier14:41SportSjögren etter treningssmell: – Ingen fare med Caro14:20SportSjakkprofiler ut mot Carlsen: – En stor tragedie13:52VerdenIran passerer grense for anriket uran13:51PolitikkHåpefulle demokrater møtes til debatt13:23Helse og livsstilHetebølge i Europa nærmer seg rekordvarme13:03NorgeKommune fortviler: – Vi har ingen mulighet til å regulere12:57SportTottenham setter klubbrekord for å hente Lyon-spiller12:55NorgeKvinne til sykehus etter dresinulykke12:29NorgeDrapssiktet mann løslatt i Florø12:28SportSykdomsutbrudd i Englands VM-tropp før Norge-møtet12:15SportHjelmeset gir seg som skiskytternes idrettssjef12:09NorgePolitiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept12:03SportLaengen klar for Tour de France11:52VerdenMenneskesmuglerbil krasjet i Tyrkia - minst ti døde11:20NorgeVarmt sommervær i vente på Sør- og Østlandet11:18SportThorsnes ble inspirert av England11:15Verden– Dette er konsekvensen av Trumps umenneskelige politikk10:21VerdenBrasils president trekker omstridt våpenlov10:13VerdenNATO sikter mot verdensrommet10:12PengerREC Solar permitterer minst 100 ansatte09:41Politikk45-åring innrømmer drap på tysk politiker09:41PolitikkReddet stortingssalens opprinnelige riksvåpen fra søpla09:23SportHyrer inn jurister for å vurdere Carlsens stunt09:10NorgeKritisk for bussjåfør etter utforkjøring08:59Helse og livsstilFlere kvinner enn menn får reseptbelagte legemidler08:58SportFranske seertall: Kvinneandelen lavere enn i mennenes VM08:54PolitikkErna oppsummerer halvår i strid motvind08:44VerdenMigrantbarn flyttet tilbake til skandalemottak08:40Norge– Bussjåføren tar veldig stor risiko på andres vegne08:39VerdenKraftig jordskjelv rammet Mellom-Amerika08:15VerdenDemonstranter i Hongkong ber om internasjonal støtte08:05SportVM-laget scorer også på sosiale medier08:04VerdenSvensk politi etterforsker eksplosjon08:02Helse og livsstilStadig flere misbruker kokain og opioider06:59SportKrüger: – Utfordrende når folk forteller deg hva du skal være fornøyd med06:40SportMjelde vil ha rett til å erte klubbvenninnene06:32SportEuropa mot USA i fotball-VM, harde bud i OL-kampen06:30SportFriskmeldt og jobbsugen Erlandsen: – Aldri aktuelt å tenke at dette ikke går bra06:30Helse og livsstilKraftig økning i antall selvmord i USA06:20NorgeAvgått OUS-direktør får ny jobb ved sykehuset06:15PolitikkEnighet om ny rød regjering i Danmark06:15NorgeBetenkt over rolleblanding ved utsendelse av utlendinger05:55NorgeDette skjer i dag05:34NorgeDette skjedde i natt05:05NorgeEnorm økning i mobbesaker etter lovendring
Populært