Global hetebølge fra Beijing til Bukhar: «Vi takler det på forskjellige måter»

I Paris valgte mange å bade i fontener for å kjøle seg ned.
I Paris valgte mange å bade i fontener for å kjøle seg ned. Foto: Geoffroy Van Der Hasselt / AFP

Bading i Nilen, våte håndklær, sekker av ris – mennesker fra ni land rundt om i verden forteller oss hvordan de takler – eller ikke takler – den ekstreme heten.

I Kairo bader folk i Nilen og bruker sekker med ris til å absorbere heten i hjemmene sine. I Tokyo går folk rundt med parasoller. Bønder i Bukhara ser mørkt på fremtiden, mens flyktninger i Jordan dekker seg til med våte håndklær.

Og alle som har mulighet, benytter seg av air air-condition.

Over hele verden forsøker mennesker å takle den intense og langvarige heten. Som alltid er det de mest sårbare i samfunnet – de hjemløse, eldre, fattige og de utstøtte – som er mest utsatt.

Mahmoud Mohamed (21), student, Kairo. Temperatur: 40 grader

Jeg bor i et hus på øya Waraq i Nilen, sammen med onklene mine og familiene deres, samt besteforeldre. Da vi var barn brukte vi å bade i Nilen, og noen av oss gjør det fortsatt, for å takle heten.

Familien sparte penger og kjøpte air-condition til stuen, og nå er det der alle tilbringer dagen. Her lager vi mat, ser på TV, leker eller studerer. Det er imidlertid ikke alltid den virker, siden strømnettet er veldig svakt.

Bestemoren min brukte å putte sengetøyet i fryseren eller kjøleskapet, eller holdt en pose kaldt vann mot ryggen vår. Moren min brukte et triks fra Øvre Egypt: Å absorbere heten ved hjelp av sekker med ris eller bokhvete.

Jeg legger opp dagen slik at jeg kan tilbringe den i kontorer med air-condition, enten på universitetet eller på jobben, og drar ikke hjem før det har blitt sent. Jeg tar T-banen hver dag, og når det er varmt svetter alle mye, og det lukter. Noen ganger bryter t-banen sammen på grunn av varmen.

Intervju: Ruth Michaelson og Adham Youssef, Kairo

Saken fortsetter under bildet

Barn i Tokyo. Foto: Kazuhiro Nogi / AFP
Barn i Tokyo. Foto: Kazuhiro Nogi / AFP

Nako Kawaguchi (38), administrasjonsassistent, Tokyo. Temperatur: 31 grader

Denne sommeren har vært mye verre enn den i fjor. Varmen som reflekteres fra bakken har vært mye mer intens, sammenlignet med de siste par årene. Jeg bruker en parasoll, men den hjelper egentlig ikke, siden bakken er så varm.

Jeg prøver å holde meg i skyggen, drikker masse vann, og bruker air-condition hjemme om natten. Tidligere somre brukte jeg en timer som slo av air-condition to timer etter at jeg vanligvis har sovnet, men nå står den på natten igjennom.

Nako Kawaguchi i Tokyo.
Nako Kawaguchi i Tokyo.

Når jeg går fra kontoret for å kjøpe lunsj, prøver jeg å dra et sted i nærheten. I helgene forsøker jeg å holde meg innendørs når solen står høyt på himmelen. Noen ganger prøver jeg å rømme fra Tokyo, til kjøligere områder. Men også der er det for varmt i år.

Da jeg var liten kunne jeg sove med åpent vindu, men det kan jeg ikke nå lenger. Jeg er bekymret over at temperaturene stiger på grunn av klimaforandringer, og håper Amerika vil fortsette å overholde Parisavtalen. Vi blir mer og mer avhengig av air-condition, noe som krever mer strøm, og jeg tror det bare vil bli varmere på grunn av det.

Intervju: Daniel Hurst, Tokyo

Les også: Svensk par: – Vi var ufrivillige narko-kurerer

Elmer Fecteau (66), bor på et herberge for hjemløse, Montreal. Temperatur: 25 grader

Det har vært dager der jeg ikke har kunnet oppholde meg utendørs særlig lenge. Vi har alltid hatt et par spredte uker med varmt vær her i Montreal, men nå føles det som om vi har intens hete i dobbelt så lange perioder.

Elmer Fecteau bor på et herberge for hjemløse i Montreal. Foto: illian Kestler-D’Amours​ for Guardian Cities​
Elmer Fecteau bor på et herberge for hjemløse i Montreal. Foto: illian Kestler-D’Amours​ for Guardian Cities​

Jeg bor hos Old Brewery Mission (en frivillig organisasjon som hjelper hjemløse i Montreal), og prøver også å hjelpe ungdommer som bor på gaten; de er i en verre situasjon enn meg, siden de ikke har air-condition.

Det å få i seg nok vann er vanskelig. Den frivillige organisasjonen gir oss ispinner (med elektrolytter) … sånn sett får vi i oss salter og andre ting vi trenger. Men vi blir dehydrerte uten å merke det. Plutselig begynner du å bli svimmel, og det er da folk kommer ut for uhell og skader seg. Det er ikke nødvendig å kjøpe flaskevann, man trenger bare kjøpe en god drikkeflaske som man kan ta med seg rundt omkring. Men vi trenger flere drikkefontener i parkene.

Jeg har bronkitt og lungebetennelse. Hvis jeg går herfra til Saint Denis og Sherbrooke (et veikryss omtrent to kilometer unna), må jeg ta to eller tre kvartal i slengen, og sette meg ned på et sted med AC og hvile – eller sitte og hoste – på grunn av forurensing og hete. Hostingen er fæl når den setter i gang.

Forsøk å finne et vennlig tre i byen, og gi det en klem. Du må finne steder med air-condition, kjøpesentre og store butikker er bra steder. Folk burde tenke på at andre mennesker også trenger vann og air-condition. Ta deg tid til å avse et smil og litt vann.

Intervju av Jillian Kestler-D´Amours, Montreal

Les også: Rekordhøy tømmerpris i sommer

Damir Yadgarov (80), bomullsbonde, Bukhara. Temperatur: 35 grader

Hele denne regionen er avhengig av kvaliteten på bomullen vi produserer. På grunn av det ekstremt tørre klimaet må vi holde jorden så fuktige som mulig sommeren gjennom, for å få en god avling på høsten. Dette er vanskelig, siden vannet fordamper stadig raskere etter hvert som temperaturen stiger. Mange lokale bønder setter seg i gjeld for å få vannet jordene sine.

For mange år siden laget man en ny kanal som skulle frakte vann til jordene i Bukhara fra Amu Darya, elven som renner mellom Uzbekistan og Turkmenistan. Et knippe mindre elver nær Bukhara hadde tørket ut. For bare 20 eller 30 år siden var det lettere å være bonde her; temperaturene var lavere og det regnet mer om sommeren.

Vi må ta dette problemet på alvor. Livet vil bli veldig vanskelig dersom temperaturene fortsetter å stige.

Intervju: Sevil Khikmatova

Thanassis Ksaksiris (45), bonde og selger, Athen. Temperatur: 31 grader

Jeg har to jobber, i likhet med de fleste som selger varer på laikes (bondens marked): To dager i uken dyrker jeg frukt og grønnsaker på åkrene i Marathonas (en by omtrent en times kjøretur nordøst for Athen), hvor jeg og familien min bor. Fem dager i uken selger jeg det har dyrket frem på forskjellige laikes rundt omkring i Athen.

Saken fortsetter under bildet

Barn bader i en fontene i Athen. Foto: Petros Giannakouris / AP
Barn bader i en fontene i Athen. Foto: Petros Giannakouris / AP
Thanassis Ksaksiris, forteller at jobben kan bli uutholdelig om sommeren. Foto: Foto: Clea Skopeliti for Forsatte Byer
Thanassis Ksaksiris, forteller at jobben kan bli uutholdelig om sommeren. Foto: Foto: Clea Skopeliti for Forsatte Byer

Å jobbe utendørs er alltid verst i begynnelsen av en hetebølge – etter hvert tilpasser kroppen seg så mye den kan, og du begynner å bli vant til det. Her på markedet er det levelig på ettermiddagen fordi vi har parasoller over hver bod.

Det er verre å jobbe ute på åkeren. Der er det ingen skygge, og man står konstant i solsteken. Vi begynner å jobbe klokken seks om morgenen, når det er dagslys, men ikke for varmt. Så hviler vi fra klokken elleve på formiddagen, og begynner å jobbe igjen etter klokken fire. Da fortsetter vi til det blir mørkt. Det er også helt avgjørende å kle seg i antrekk tilpasset den greske solen, i lyse klær og hatter.

Intervju: Clea Skopeliti, Athen

Logan Wang (27), Beijing. Temperatur: 35 grader

Hetebølgen i år har vært uvanlig, på grunn av kombinasjonen med høy luftfuktighet over flere dager – det er som å leve i en badstue. En kollega av meg sa at han for fire-fem år siden kunne kjøle seg ned i skyggen om sommeren; nå bader han i svette så snart han setter foten utenfor døra. Aircondition er det eneste som hjelper.

En kvinne og hennes hund tar en dukkert i innsjøen Houhai i Beijing. Foto: Wu Hong / EPA
En kvinne og hennes hund tar en dukkert i innsjøen Houhai i Beijing. Foto: Wu Hong / EPA

Med beliggenhet nord i Kina, har Beijing vanligvis hatt lite regn og luftfuktighet. Det tok kort tid å tørke klær man hadde vasket, men i år tar det ukesvis å få de tørre. Jevnlig får vi kraftige regnskyll, og det føles som om jeg bor i en by ved kysten.

Tidligere var det kun temperaturrekorder som fanget folks oppmerksomhet i Kina. Hjembyen min Wuhan er kjent for sine glohete somre, men det var ikke verre enn at moren min kunne jogge på varme sommerdager. I det siste har temperaturen i Wuhan steget så høyt som 38 varmegrader, den 21. juli, og den holdt seg på 37-38 grader i dagene som fulgte. Det er bare et spørsmål om tid før det stiger til 40 grader eller varmere.

Logan Wang: Det minner meg om skrekkfilmer som 2012 og «The Day After Tomorrow». Foto: Privat
Logan Wang: Det minner meg om skrekkfilmer som 2012 og «The Day After Tomorrow». Foto: Privat

Folk har begynt å tilbringe ferien sin oppe i fjellene, hvor temperaturen er lavere. Inne i byen er det fullt av betongblokker og bygninger, som har begrenset evne til å absorbere varmen. Økosystemet har en egen evne til å justere temperaturen, og skape balanserte levekår. Vi trenger å finne en måte å bygge opp økosystemet igjen, gjenskape balansen.

Sendt inn via internett

Hamda Al-Marzouq (27), organisator i flyktningeleiren Zaatari i Jordan. Temperatur: 37 grader

Dette er et ørkenområde, og vi lider. Om sommeren er det så støvete her. Vi bor i en campingvogn laget av metall, og det er veldig varmt.

Vi takler heten på forskjellige måter: Våkner tidlig og heller vann på gulvet. Så heller vi vann på oss selv. Ofte dynker vi håndklær i vann, og surrer dem rundt hodet. Dersom det er sandstorm ute, må vi holde oss inne. Sandstormene kommer ofte, og plutselig. Da må vi lukke vinduene, og det blir kvelende inne i campingvognen. Vi dynker håndklærne i vann, og forsøker å puste gjennom dem.

Vi har strøm fra klokken seks om kvelden, til klokken fire om morgenen. Men vi hadde trengt strøm til elektriske vifter når dagen er på sitt varmeste. Før hentet vi vann i jerrykanner, som vi måtte bære over lange avstander. Nå er det et vann-nett på plass, og det gjør ting enklere. Vi trenger ikke lengre stå i lange køer og slåss for å få tak i vann.

Intervju: Oliver Holmes, Jerusalem.

Det bor nesten 80.000 mennesker i Zaatari flyktningleir i Jordan. Foto: HRAFF
Det bor nesten 80.000 mennesker i Zaatari flyktningleir i Jordan. Foto: HRAFF

Otar Nemsadze (34) Tbilisi. Temperatur: 33 grader

Denne sommeren har vært ekstrem. Det var over 40 grader i juli, som historisk sett har hatt et gjennomsnitt på 30 grader. For første gang fikk jeg installert air-condition hjemme. Konen min er gravid, og vi holdt rett og slett ikke ut heten hjemme. Vi forsøkte å unngå air-condition siden det ikke er bra for miljøet, og prøvde heller å greie oss med vifter, men det gikk ikke.

De som har råd til det, reiser vanligvis fra Tbilisi i august. Da drar de til sommerhuset sitt i en av de små landsbyene rundt byen. Men siden det var så varmt, forsøkte folk å komme seg ut av byen tidligere. Det blir så mye smog at folk ikke kunne gå utendørs på dagtid. Byen føles forlatt.

Inntrykket mitt er at det har blitt varmere og varmere for hvert år, de siste fem årene eller ennå lengre. Det er bekymringsverdig. Lokale myndigheter forsøker å bedre luftkvaliteten, men fokuserer bare på personbiler. Det handler ikke bare om biler, men også menneskene som bor i byen. Vi trenger en bevisstgjøring, men det ser ut til at problemet med klimaforandringer har lav prioritet. Folk er mer bekymret over andre ting.

Intervju: Elle Hunt

Tbilisi, Georgia. Foto: Colourbox
Tbilisi, Georgia. Foto: Colourbox

Oversatt av Henning Scherer Skjørsæter Pressworks © Guardian News & Media Limited

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt krigsfunn: Japansk hangarskip lokalisert på havbunnen ved Midway09:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Russisk isbryter vest av Ålesund meldte mayday08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 Tok opp kampen mot mishandling: – Alkoholmisbruk gikk ut over hesten21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Syriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Gir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag10:35 Tyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35 NRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17 Høyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16 Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02 Konkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52 Svensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52 Ruud falt på verdensrankingen09:51 Enighet om reformer i Libanon09:51 Far siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34 Tysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33 FNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21 Barndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19 Mot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16 Woodward: – Ingen planer om United-salg08:18 Gustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18 Solberg på «ukjent» besøk i Irak08:11 Klopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09 Trump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37 Politiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30 Kina anklager japansk professor for spionasje07:26 Turister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14 Rundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12 Galaxy videre i MLS-sluttspillet06:24 Japans eksport faller for tiende måned på rad06:10 Her herjer tornadoen i Texas05:53 Jordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50 Dette skjer i dag05:43 Norge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30 Dette skjedde i natt
Siste nytt
10:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt krigsfunn: Japansk hangarskip lokalisert på havbunnen ved Midway09:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeRussisk isbryter vest av Ålesund meldte mayday08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeTok opp kampen mot mishandling: – Alkoholmisbruk gikk ut over hesten21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenSyriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerGir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54NorgeMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag10:35VerdenTyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35KulturNRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17PolitikkHøyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16VerdenIran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02PengerKonkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52SportSvensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52SportRuud falt på verdensrankingen09:51VerdenEnighet om reformer i Libanon09:51NorgeFar siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34PolitikkTysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33PolitikkFNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21NorgeBarndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19PolitikkMot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16SportWoodward: – Ingen planer om United-salg08:18PengerGustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18PolitikkSolberg på «ukjent» besøk i Irak08:11SportKlopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09VerdenTrump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37NorgePolitiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30VerdenKina anklager japansk professor for spionasje07:26NorgeTurister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14PengerRundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12SportGalaxy videre i MLS-sluttspillet06:24PengerJapans eksport faller for tiende måned på rad06:10VerdenHer herjer tornadoen i Texas05:53VerdenJordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50NorgeDette skjer i dag05:43PengerNorge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30NorgeDette skjedde i natt
Populært