Meny

Aldri har flere reist med øybåtene: snart 1 million reisende i år

Reisende fra Aker Brygge kan velge mellom Hovedøya, Bleikøya, Gressholmen, Lindøya, Nakkholmen og Langøyene. Foto: Birgitte Heneide/Ruter
Rekordmange reiser med øybåtene i år. Rekorden fra i fjor er allerede slått.

– I dag fikk jeg til og med prøve meg som skipper. Ønsker alle en flott sommerhelg med herlige naturopplevelser, enten du tar turen til øyene eller et annet sted, sier miljø- og samferdelsbyråd, Lan Marie Nguyen Berg i en video fra styrrommet på en av øybåtene, på vei til Hovedøya.

Øybåtene er et stadig mer populært tilbud blant oslofolk. Foto: Bonanza as/Ruter

Også 2017 var et rekordår, og øybåtene hadde rundt 846 000 påstigninger. Men allerede etter juli i år er rekorden for hele 2017 overgått. Totalt har over 900 000 passasjerer reist med båtene i løpet av årets første syv måneder.

Les også: Tog i bunn og buss på topp. Både Ruter og plan og bygg vil ha ny bussterminal over Oslo S

Hovedøya mest populær

– Ja, jeg har merket at det er mye folk i år, men det går greit. Når man har kjørt et par fulle båter, så blir det normalen, sier skipper Silje Edvardsen til byråden i videoen.

Å reise til øyene i Oslofjorden er populært. I juli alene var det over 340 tusen reisende. Båtene går fra Aker Brygge til Hovedøya, Bleikøya, Gressholmen, Lindøya, Nakkholmen og Langøyene. Den mest populære øya, målt i antall av- og påstigninger, er Hovedøya.

Se video under:

Denne saken ble først publisert hos VårtOslo.

Reise
Populært