Verdens største passasjerfly skal få nordmenn til Syden

Video: Her lander verdens største passasjerfly. Flyet av typen Airbus 380 ankommer Gardermoen torsdag.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Charterselskapet Ving sliter etter flytrøbbelet på Rhodos og leier inn verdens største passasjerfly, Airbus A380, for å frakte nordmenn til og fra Mallorca.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyet er leid inn fra det portugisiske charterselskapet HiFly, skriver flysmart24.no.

– Det er snakk om en tur fra Oslo til Palma på Mallorca og retur. Nedover skal vi ha med oss 238 passasjerer, mens flyet hjem skal ha med seg 403 reisende, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving.

Flybyttet kan ende i en positiv overraskelse for noen av passasjerene. Det er nemlig «kun» plass til 399 gjester i økonomiseksjonen, og selskapet kan derfor bli nødt til å flytte noen av gjestene opp på business eller første klasse for å få med seg alle. Totalt er det plass til 471 passasjerer.

Les også: Norske passasjerer strandet på Mallorca

Gigantflyet på Norgesvisitt i 2010

Problemet for Ving er ikke mangel på fly, men at trafikken til Rhodos ble kraftig forstyrret i helgen.

– Det har skapt følgeforsinkelser som har gjort at vi ikke har fått gjestene våre dit de skulle på tid, eller hjem igjen. Nå håper vi situasjonen løser seg, sier Røhr-Staff.

Ifølge flysmart24 har A380 besøkt Gardermoen noen få ganger tidligere, blant annet da flytypen ble testet for ekstrem vinterkulde og da Lufthansa kom nordover for å vise fram det da nye flyet i 2010.

Les også: – Problemet er at vi ikke får noe informasjon

Video: Så komplisert er service på flyet: