Reisebyrå dropper SeaWorld som destinasjon på grunn av dyrevelferd

<p>Ett av de beste stedene å oppleve spekkhoggere i sine naturlige omgivelser er i Lofoten. </p>
Ett av de beste stedene å oppleve spekkhoggere i sine naturlige omgivelser er i Lofoten.  Foto: Lazareva/Istock.com/AFP Relaxnews

Det britiske reisebyrået Thomas Cook skal slutte å selge reiser til dyreparker som holder spekkhoggere i fangenskap.

Det inkluderer SeaWorld i Florida, USA og Loro Parque i Tenerife, Spania. Det annonserte selskapets administrerende direktør, Peter Fankhauser, søndag.

– Vi har samarbeidet aktivt med en rekke eksperter på dyrevelferd de siste 18 månedene, og har vurdert de vitenskapelige bevisene de har presentert for oss, skriver Fankhauser i et blogginnlegg.

– Vi har også mottatt tilbakemeldinger fra våre kunder, hvor over 90 prosent sier at det er viktig for dem at reisebyråer tar dyrevelferd på alvor, legger han til.

Videre bekrefter den administrerende direktøren at Thomas Cook skal slutte å selge billetter til slike attraksjoner fra og med neste sommer.

Har endret retningslinjer for dyrevelferd

Avgjørelsen kom etter at selskapet lanserte nye retningslinjer for dyrevelferd. Retningslinjene erkjenner at «kundenes forventninger har endret seg når det gjelder attraksjoner med dyr» og at «turisme spiller en viktig rolle i overgangen for å endre praksis som er kjent for å skade dyr».

I 2013 kom den kritisk anerkjente dokumentaren «Blackfish», som argumenterte for at spekkhoggere er svært intelligente dyr som blir traumatisert i turistattraksjoner som SeaWorld.

Siden filmens premiere, har dyreverneres bekymring for behandlingen av spekkhoggere i fangenskap økt i styrke og omfang.

Les også: Instagram vil ha slutt på selfier med dyr i fangenskap

150 protester på 12 måneder

Dyrevernere fra den ideelle organisasjonen PETA har gjennomført 150 protester over hele Storbritannia de siste 12 månedene, i en større kampanje for å få Thomas Cook til å slutte og selge ferier som inkluderer attraksjoner som skader dyr.

– Denne betydningsfulle seieren innebærer at Thomas Cook nå har blitt det verdensledende reisebyrået for dyrevelferd de har hevdet å være, skriver PETA-ansvarlig for spesielle prosjekter, Elisa Allen.

– Hvis andre reisebyrået håper på å beholde et snev av kredibilitet blant britiske, dyreelskende turister, må de følge etter Thomas Cook. Det finnes ingen human måte å holde disse svært intelligente dyrene fanget på eller la dem gjennomføre onde sirkustriks for mat, la hun til.

SeaWorld annonserte i 2016 at de skal slutte å avle nye spekkhoggere, og at ingen slike dyr skal holdes i fangenskap etter parkens nåværende generasjon spekkhoggere dør ut.

Oversatt og tilrettelagt av Elisabeth Bergskaug / ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært