Ryanair nekter å betale kompensasjon etter streik i eget selskap

– Det blir ingen utbetalinger når fagforeningene opptrer urimelig og totalt utenfor selskapets kontroll, er beskjeden fra Ryanair til passasjerer som ble rammet av streik.
– Det blir ingen utbetalinger når fagforeningene opptrer urimelig og totalt utenfor selskapets kontroll, er beskjeden fra Ryanair til passasjerer som ble rammet av streik. Foto: Heino Kalis / Reuters/NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ryanair nekter å betale kompensasjon til passasjerer på flygninger som er innstilt på grunn av streik blant kabinpersonalet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapets begrunnelse er at streiken er «urimelig». Rundt 600 flygninger er blitt innstilt onsdag og torsdag som følge av streik blant kabinansatte i Belgia, Spania og Portugal.

Rundt 50.000 passasjerer er berørt av konflikten.

I henhold til EUs regelverk skal hver passasjer kompenseres med 250 euro ved kanselleringer, avhengig av omstendighetene.

Bakgrunn: Ryanair innstiller 300 flygninger over hele Europa på grunn av streik blant kabinansatte

Ryanair hevder å følge regelverket til punkt og prikke, men at flygningene er avlyst som følge av ekstraordinære forhold. Derfor gjelder angivelig ikke bestemmelsene om kompensasjon.

– Det blir ingen utbetalinger når fagforeningene opptrer urimelig og totalt utenfor selskapets kontroll, heter det.– Det blir ingen utbetalinger når fagforeningene opptrer urimelig og totalt utenfor selskapets kontroll

Aktuelt: Ledelsen i Ryanair truer de ansatte med oppsigelser