Strengere alkoholregler for flyplassansatte

Fra nyttår er det ikke bare de ansatte om bord på flyet, men også personell som jobber med flysikkerhet på bakken, som kan alkotestes på jobb. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Fra nyttår er det ikke bare de ansatte om bord på flyet, men også personell som jobber med flysikkerhet på bakken, som kan alkotestes på jobb. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fra årsskiftet er det ikke bare flypersonell som kan alkotestes på norske flyplasser. Reglene skal også gjelde andre med ansvar for vedlikehold og sikkerhet.

Luftfartstilsynet har foreslått en ny forskrift som innebærer at nye grupper blir omfattet av luftfartsloven. Nulltoleranse for rus på jobben vil dermed også gjelde for flyteknkere, ansatte i kontrolltårnet og bakkeansatte med oppgaver av betydning for flysikkerheten, skriver bransjenettstedet Flysmart24. Disse gruppene kan bli kontrollert av politiet, slik flygende personell blir i dag.

Forslaget er sendt ut på høring, men tilsynet sier de skjerpede reglene blir innført fra 1. januar uansett hvilke reaksjoner som kommer i høringsrunden.

Aktuelt: SAS-krisen: – Nøtteposer som nødrasjon for ikke å besvime på jobb

Blant dem som skal underlegges bestemmelsene i luftfartsloven er værtjenesten, de som sjekker inn passasjerer og håndterer bagasje og frakt, personell som fyller drivstoff på flyene og de ansatte i branntjenesten.

Luftfartstilsynet har per i dag ingen konkret oversikt over omfanget av rus blant sikkerhetskritisk personell på bakken.

– Vi mener likevel, i likhet med Samferdselsdepartementet, at det skal være nulltoleranse for påvirkning av rusmidler for disse ansatte, sier juridisk direktør Nina B. Vindvik, til Flysmart24.

Aktuelt: Giganterstatninger etter sommerkaos i flytrafikken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært