Ulriksbanen i Bergen doblet overskuddet i fjor

Ulriksbanen, her avbildet i 2007, har vokst voldsomt i popularitet de siste årene. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix
Ulriksbanen, her avbildet i 2007, har vokst voldsomt i popularitet de siste årene. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I 2017 hadde Ulriksbanen i Bergen over 200.000 reisende for første gang. Nå håper eieren at en ny gondolbane skal tredoble kapasiteten.

Totalt reiste 216.000 personer med den populære taubanen opp til Ulriken-fjellet i fjor, skriver Bergens Tidende. Det ga en omsetning på i overkant av 17 millioner kroner for Ulriken Taubaneselskap AS.

De foreløpige tallene for 2018 tyder dessuten på nok et rekordår – det sjette på rad, ifølge eier Christian Foss. Han trekker fram det utvidede aktivitetstilbudet på fjellet, med blant annet et nytt utendørs treningsanlegg og en zipline, som hovedårsakene til veksten.

Foss' neste prosjekt blir å bygge en ny gondolbane, som skal hindre at Ulriksbanen fra tid til annen må stenge på grunn av vind.

– Med de nye gondolbanene kommer vi omtrent ikke til å ha stengedager i sommersesongen, sier Foss, som håper at byggingen skal starte høsten 2019.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden