President Putin lover at fotballfans som returnerer som turister, ikke trenger visum

Russlands president, som her overrekker gullmedaljen til Frankrikes Kylian Mbappé etter VM-finalen søndag, lover at fotballfans som kommer tilbake til Russland som turister, ikke trenger visum. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Russlands president, som her overrekker gullmedaljen til Frankrikes Kylian Mbappé etter VM-finalen søndag, lover at fotballfans som kommer tilbake til Russland som turister, ikke trenger visum. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Vladimir Putin lover at visum ikke er nødvendig for fotballfans som kommer tilbake til Russland som turister i løpet av året.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var nyhetsbyrået TASS som brakte utspillet fra Putin etter at fotballfinalen var avgjort.

– Jeg tror vi gjør det slik: De som har Fan ID, vil få mulighet til å besøke Russland flere ganger uten visum. Dette gjelder ut året, sier Putin, ifølge TASS.

Fan ID var påkrevd for utenlandske fotballtilhengere som var til stede under VM, og fungerte i praksis som visum. Det normale er at alle besøkende til Russland må søke innreisetillatelse på forhånd.

I løpet av de fire ukene VM holdt på, kom flere hundre tusen utenlandske supportere til de elleve byene som arrangerte kamper. Ifølge TASS ønsker Putin at mange skal fornye bekjentskapet med Russland som turister.